You are currently viewing Uručena nagrada “Miroslav Čangalović”

Uručena nagrada “Miroslav Čangalović”

Manifestacija „Dani Miroslava Čangalovića“, druga po redu, u organizaciji Srpskog narodnog pozorišta, Matice srpske i Zavičajnog udruženja „Glamočko kolo”, održana je od 8. do 11. septembra.

U okviru manifestacije promovisana je u Matici srpskoj monografija Nemanje Softića, Miroslav Čangalović pevač-glumac. O knjizi su, osim autora, govorili recenzenti prof. dr Ira Prodanov i prof. dr Agota Vitkai Kučera.

U Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“, održana je Svečana akademija povodom 100 godina od rođenja Miroslava Čangalovića. Tom prilikom prikazani su inserti iz filma „Vek doajena opere” rediteljke Nade Savić i proglašeni dobitnici Nagrade „Miroslav Čangalović“ za 2021. godinu. Nagrada je dodeljena studentima solo pevanja, mladim operskim solistima, za postignute uspehe u operskoj umetnosti. Ove godine nagradu su dobili Luka Jozić iz Novog Sada, Milan Obradović iz Pančeva i Tamaš Kiš iz Kikinde.

Poslednjeg dana manifestacije održana je Svečana akademija „Dani Miroslava Čangalovića“ i u Kulturno-obrazovnoj ustanovi „Narodni univerzitet Glamoč“, u Glamoču, (BiH)

[foto: Srđan Doroški]