You are currently viewing Sa lica mesta: Nove veštine za novi posao

Sa lica mesta: Nove veštine za novi posao

U subotu, 5. oktobra uspešno je realizovan prvi Dan praktičnih veština. Posetioci su mogli uživo da vide demonstraciju pravljenja i degustacije krokanbuž torte, o čemu treba da se vodi računa dok se šije jednostavna suknjica, koje se aktuelne tehnike koriste u manikiru i šminci. Postupci finalizacije frizure kod pasa su takođe predstavljeni i mnoge druge.

Znatiželjni posetioci su mogli nakon demonstracija i da pričaju sa instruktorima i dugogodišnjim zanatlijama kako se stiču veštine, koliko je vremena potrebna i koji je najbolji način. Tokom celog događaja predstavljeno je preko sto veština od ugostiteljstva, preko nege lepote, do knjigovodstva. Takođe su posetioci mogli da rade besplatno kviz znanja stranih jezika i svetskih kultura i dobiju nagrade u skladu sa osvojenim bodovima.

Direktor Božidarca, Vladimir Kljajić je tim povodom rekao na otvaranju: ‘’Cilj događaja je da popularizujemo celoživotno učenje i usavršavanje. Danas sticanje nije luksuz već neophodnost svih nas kako bismo održali svoju konkurentnost na tržištu rada, lično upravo sam se vratio sa treninga namenjenog mladim profesionalcima u obrazovanju odraslih u Briselu. Promene su ugromne i metodologija rada se menja u radu sa odraslima i Božidarac pokušava dobru praksu da uvede u sve svoje kurseve za stručno osposobljavanje.’’

Božidarac već 19. oktobra u okviru Evropske nedelje kodiranja organizuje niz besplatnih radionica u cilju propularizacije programinja i novih tehnologija. Dan pratkičnih veština je organizovan uz podršku opštine Vračar i grada Beograda.