You are currently viewing Daniel Mihajlović predstavlja EP „Dečak od 700 godina“
Foto: Tamara Boškovic Dereta

Daniel Mihajlović predstavlja EP „Dečak od 700 godina“

Tačno godinu dana nakon EP-a  „Vremeplov“, Daniel Mihajlović je objavio novi EP, ovoga puta sa pet novih pesama, pod nazivom „Dečak od 700 godina“.

EP je u novembru najavljen video spotom za pesmu „Master Mantra“ a sada je publici dostupno svih pet pesama sa ovog izdanja.

Neke od pesama sam cele čuo u glavi, potpuno gotove. Ne pričam o zanatskom delu, već o “boji” pesama, fluidu koji nose… Tekstovi pesama, u trenutku snimanja vokala, bili su jako dugi, bezbroj listova papira razbacanih po stolu, podu, gomile stihova“ kaže Daniel o procesu nastajanja ovog EP-a: „Tokom snimanja, meni najsnažnije slike u stihu sklapale su se kao delovi slagalice u tekst pesme, rokenrol pesme, diktirale da li da ih šapućem, ispričam energičnije, zarežim… da samom sebi poverujem kada ih izgovorim.To mi je najbitnije.

Daniel dodaje da se sličan proces dešavao i sa muzikom: „Stihovi su je birali. Osećam kao da nemam ništa s tim i dobro je da je tako.

Kao i uvek, Daniel je i za ovo izdanje imao sjajne saradnike:

Beskrajno sam zahvalan svima vama koji ste mi dodavali boje i četkice prilikom slikanja ovih pesama, pre svega draguljima ovog izdanja – Marku Vidojeviću i Milanu Petroviću, zatim divnoj Mileni Branković i Ivanu Damjanoviću-Korkiju. Bez vas, ovo bi bila hrpa skica ugljem na papiru lošeg i pijanog slikara, a ne kolekcija ulja na platnu, takođe pijanog, ali malo boljeg slikara. Hvala Mono Putniku na dragocenim savetima. Ljubav i naklon do središta Zemlje za vas” kaže Daniel.

EP „Dečak od 700 godina“ dostupan je na svim relevantnim strimig servisima. Svih pet pesama je i ekranizovano, a video spotove možete pogledati na You Tube kanalu diskografske kuće “Multimedia Music“, koja stoji iza ovog izdanja.

Video spotove sa EP-a možete pogledati ovde: