You are currently viewing Akademsko pozorište SKC Kragujevac – online pozorišni program

Akademsko pozorište SKC Kragujevac – online pozorišni program

Akademsko pozorište Skc Kragujevac obeležiće Svetski dan pozorišta, 27. mart, online premijerom višestruko nagrađivane predstave Totovi na YouTube kanalu Studentskog kulturnog centra, sa početkom u 18h. Svi zainteresovani moći će da pogledaju predstavu putem linka

https://www.youtube.com/watch?v=r-N5G6Cf-yM
Predstava će biti dostupna 24 sata.

Priča o porodici Tot, iako smeštena u Mađarsku u vreme Drugog svetskog rata, oslikava prirodu običnog, poniznog čoveka svuda i uvek, u svim dobima velikih stradanja, gde se težnja za opstankom suprotstavlja očuvanju ljudskog dostojanstva. Svi pokušaji „običnih” ljudi da se dodvore nadređenima i umilostive one koji gospodare životima na frontu čine čitavu sliku grotesknom, a sve situacije nalikuju smrtonosnoj igri u kojoj se pravila prihvataju bez pogovora i pregovora.

Režija Kostadin Stojadinov
Po tekstu Ištvana Erkenja
Uloge tumače: Aleksa Svilarov, Ilija Ivanović, Julija Vučković, Nevena Terzić, Milica Đorđević, Tatjana Nikolić, Aleksa Mogić


Predstava Totovi otvoriće online repertoar Akademskog pozorišta na kom će se u narednom periodu naći naslovi poput Hamelna, Peščanika, Ere ožalošćenih, Larija Tompsona i drugih.

Sve predstave biće emitovane četvrtkom u 18h, a posetiocima YouTube kanala SKC-a biće dostupne 24 sata. Prva naredna predstava, Hameln, zakazana je za 2. april.

#OstaniKodKuce, pozorište je pronašlo svoj put do tebe!

*Linkovi će biti dostupni na Fejsbuk stranicama Studentskog kulturnog centra i Akademskog pozorišta SKC-a:

https://www.facebook.com/skckg/
https://www.facebook.com/AkademskoPozoristeSkc/