You are currently viewing SKC Kragujevac – Onlajn program u periodu od 13. do 19. aprila

SKC Kragujevac – Onlajn program u periodu od 13. do 19. aprila

Ponedeljak 13. 4. i sreda 15. 4. 2020.

U ponedeljak 13. aprila u 21:00 na You Tube kanalu Studentskog kulturnog centra Kragujevac imaćete priliku da pogledate koncert FATIMA SPAR QUINTET sa nastupa na ESTAM World Music Festival-y, koji je nedavno održan u organizaciji SKC-a.
Takođe, koncert će biti emitovan i na Radio-televiziji Kragujevac u sredu, 15. aprila sa početkom u 21:00.

FATIMA SPAR QUINTET
Fatima Spar sa svojim bendom The Freedom Fries nastupa više od 15 godina širom sveta u renomiranim klubovima i na poznatim festivalima. Već 2004, u godini osnivanja, bend osvaja prestižnu nagradu publike i žirija na takmičenju Austrian World Music Award. Slede nominacije za Amadeus Austrian Music Award i BBC World Music Award za albume Zir Zop i Trust. Fatima Spar & The Freedom Fries je prvi austrijski bend koji je nastupao u oficijalnom programu WOMEX-a u Španiji i Eurosonic-a u Holandiji.
Fatima Spar piše humoristične i socijalno-kritičke tekstove pesama na engleskom, nemačkom i turskom jeziku dok je muzički stil mešavina živahnog svinga tridesetih godina, popa i elemenata balkanske muzike.


Četvrtak 16. 4. 2020.

Kao što je već najavljeno, svakoga četvrtka sa početkom u 18:00, na YouTube kanalu SKC-a, biće emitovane predstave Akademskog pozorišta SKC-a. Ovoga puta pozorište otvara svoj folder Arhiv, a posetioci YT kanala imaće priliku da pogledaju višestruko nagrađivanu predstavu Ona stvar, premijerno izvedenu 13. decembra 2011. godine.
Drama Ona stvar inače je prva sa kojom se na pozorišnoj sceni, 1984. godine, pojavio Hristo Bojčev.

Ovaj proslavljeni dramski pisac rođen je 1950. godine u Poljskom Trambežu, Severna Bugarska.1974. godine završio je Mašinski fakultet, a odmah po izvođenju drame Ona stvar, on upisuje dramaturgiju na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost. 1989. proglašen je za dramskog pisca godine sa 40 postavki njegove drame na scenama širom Bugarske. 1990. godine premijerno je prikazan film, snimljen po njegovom dramskom tekstu „Ona stvar“. Iste godine počinje da redovno učestvuje kao politički satiričar u jednom od najpopularnijih televizijskih šou-programa. 1996. dobija državnu donaciju za snimanje igranog filma „Pukovnik ptica“ po istoimaneom dramskom tekstu. Te godine je autor i voditelj u svom televizijskom šou-programu, a takođe je i kandidat za predsednika republike na tadašnjim izborima. Televizijsko vreme koje su mu dodelili, koristi kao svojevrsni politički hepening, tokom trideset dana u najgledanijem vremenu. Osvojio je 2% glasova birača.

Predstavu je režirao Milić Jovanović, glumac Knjaževsko-srpskog teatra, koji kao reditelj potpisuje nekoliko naslova produkcije Akademskog pozorišta SKC-a, poput predstava Žuti taksi Žak ili pokornost, Kralj Ibi, Sin svetlosti, Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera i Stilske vežbe.

Uloge tumače – Kostadin Stojadinov, Mina Obradović, Dejan Tošović, Nemanja Jovanović, Milica Milenković i Miloš Stojanović.

Predstava će biti dostupna 24 sata.

Nedelja 19. 4. 2020.

U nedelju, 13. aprila u 18:00, premijerno će biti emitovan koncert Akademskog folklornog ansambla Svetozar Marković, održan i novembru 2019. godine. Pod sloganom Tradicija u pokretu.

Na koncertu su se predstavili Prvi i Drugi izvođački ansambl, a uz pratnju Narodnog orkestra Svetozar Marković. Publika će imati priliku da uživa u raznovrsnosti stila, oblika, melodija i nošnje naših tradicionalnih igara. I ovoga puta ansambl je slavio tradicionalnu igru kao izraz univerzalnog jezika razumljivog svima, a samim tim i kao dragoceno sredstvo komunikacije i povezivanja, te je na koncertu ugostio Kulturno-umetničko društvo Kraljevačka Riznica.

*Linkovi najavljenih programa će biti dostupni na Fejsbuk stranicama Studentskog kulturnog centra, Akademskog pozorišta SKC-a i AFA Svetozar Marković.

Pratite nas nas na:
https://www.facebook.com/skckg/
https://www.facebook.com/AkademskoPozoristeSkc/
https://www.facebook.com/AFA-Svetozar-Marković-SKC-Kragujevac-1125097927510461

#OstaniKodKuće