You are currently viewing NENAD JEZDIĆ NOVI ČLAN JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

NENAD JEZDIĆ NOVI ČLAN JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

Nenad Jezdić je posle višegodišnje uspešne saradnje sa našim teatrom postao član ansambla JDP-a. Poslednjih godina Nenad Jezdić ima zapažene uloge u predstavama Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina, Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića, Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, Pod žrvnjem Dragoslava Nenadića u režiji Egona Savina i Putujće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića. Igrao je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i u predstavama Rodoljupci Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača (2003) i Terasa Jovana Hristića u režiji Tanje Mandić Rigonat (2004).

Za uloge u predstavama JDP-a dobio je brojne nagrade: za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove dobio je Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo u 2018. godini i nagradu „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije za 2018. godinu. Na festivalu Malih scena u Rijeci 2018. dobio je nagradu „Veljko Maričić“ za najbolju epizodnu ulogu u predstavi Tako je (ako vam se tako čini). Dobitnik je Godišnje nagrade JDP-a za uloge u predstavama Kralj Betajnove i Ujka Vanja i nagrade „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta za ulogu u predstavi Kralj Betajnove 2019.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1998. godine bio je stalni član Ateljea 212. Pored Ateljea 212 i JDP-a, igrao je i na drugim pozorišnim scenama.

Dobitnik je brojnih nagrada za uloge ostvarene u pozorištu i na filmu.

Nedavno su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina u kojoj pored Nenada Jezdića igraju Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Bojan Lazarov, Cvijeta Mesić, Ljiljana Međeši…Premijera predstave očekuje se u novembru.

[foto: Nebojša Babić]