You are currently viewing BLUZ MODERNOG DOBA: Ivan Milenković i Bluz Mašina predstavljaju spot za pesmu „Jedna lepa stvar“

BLUZ MODERNOG DOBA: Ivan Milenković i Bluz Mašina predstavljaju spot za pesmu „Jedna lepa stvar“

Beogradski bluz muzičar Ivan Milenković početkom godine najavio je rad na novom, solo albumu akustičnim izvođenjem nekih od pesama sa ovog izdanja. Pesma „Jedna lepa stvar“ sada je dobila svoju studijsku verziju i video spot.


Pesma “Jedna lepa stvar” već na prvo slušanje privlači pažnju jer je nešto drugačija od onoga što je Ivan Milenković ranije radio i na samom početku dobila je možda i najbolji opis: bluz modernog doba. „Došli smo do toga da su u produkciji lepo legli i zvuci modernog doba,  tako da smo rešili da se stilski na taj način izrazimo, barem sto se tiče ove kompozicije“ kaže Ivan o ovoj pesmi.

Snimana je u studiju “Mašina 23” a produkciju potpisuje Saša Otašević. „Sale je najbolji producent sa kojim sam imao prilike da radim, opušten lik koji ima produkciju širinu“ kaže Ivan i dodaje da je ovo tek početak rada na njegovom prvom solo albumu koji će se pojaviti u toku 2021.godine.

Video spot za pesmu snimao je Bojan Stevanović (Kan i Lingus studio), „prijatelj i provereni profesionalac“, a montažu i efekte je radio Ivan sam, koji je na taj način pronašao još jedan put da se izrazi, samo kroz drugačiji medij.

Video za pesmu “Jedna lepa stvar”

https://youtu.be/zVabtoEVczg

Moderno doba je konačno došlo, svidelo se to nama ili ne. Moramo se snaći svi zajedno kao ljudi, šta god radili. 21.vek je sa koronom konačno ušao na velika vrata i ovo je definitivno istorijska prekretnica. Šta ćemo i gde ćemo dalje, ne znam. Od umetnosti ne možemo pobeći jer nas ona uči tome ko smo, uči nas stvarima o nama samima za koje nismo znali da postoje“ kaže Ivan i poziva publiku da zaprati YouTube kanal Bluz mašine (https://www.youtube.com/user/learntorocklive?sub_confirmation=1) jer i za naredni period planira mnogo novih i zanimljivih stvari i novih pesama.

Više informacija: