jezero-br13_knjizevni_klub

O romanu “Jezero br. 13” u petak od 18h u okviru Laguninog književnog kluba

Lagunin književni klub će svoje prvo okupljanje u 2020. godini imati u petak 10. januara od 18 sati u kafeteriji Bukmarker, a tema će biti roman „Jezero br. 13“ nagrađivanog britanskog autora Džona Makgregora.

Zima u jednom engleskom selu. Nestala je trinaestogodišnja devojčica. Svi su pozvani da učestvuju u potrazi. Stanovnici sela prečešljavaju vresište, policija je postavila blokade na putevima, foto-reporteri su se sjatili u inače mirno mestašce. Svakodnevni poslovi i dalje moraju da se obavljaju: krave da se muzu, ograde popravljaju, kamen lomi, pivo naliva u krigle, kreveti nameštaju, propovedi pišu, održavaju probe za predstavu pantomime.

Kako se godišnja doba smenjuju, a potraga za devojčicom nastavlja, neki odlaze iz sela, a neki ne mogu da se ne vrate; neki se vezuju, a neki rastaju; neki se rađaju, neki umiru; tajne se čuvaju i razotkrivaju; izvori prihoda za život stiču i gube; pružaju se mali znaci dobrote i preživljavaju neočekivane izdaje. „Jezero br. 13“, roman čija snaga raste od stranice do stranice, zaranja u ritam prirode i ljudski dar za dobrotu i za nasilje, prateći događaje punih trinaest godina, dok udarni talasi jedne tragedije i dalje potresaju njenu pozornicu.

Na tribini će govoriti Tanja Bižić, prevodilac, prof. dr Svetlana Tomić, istoričarka književnosti, i Danijela Gvozdenović Vujadinović, psiholog.

Popust od 30% na knjigu „Jezero br. 13“ možete iskoristiti do 10. januara u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

Dobro došli!

The event is finished.

Date

10. jan. 2020.
Expired!

Time

18:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Kafeterija Bukmarker
Kralja Milana 48, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda

Ostavite odgovor