festival tinejdžerske umetnosti

Festival tinejdžerske umetnosti

U Božidarcu se ovog vikenda održava prvi Festival tinejdžerske umetnosti sa početkom u petak, 22. novembra od 19 časova. Festival predstavlja mogućnost da zavirimo u stvaralaštvo, ideje i vizije mladih kao i da im pružimo podsticaj da dalje razvijaju njihove talente i kreativnost ali i da otkriju nove. Biti tinejdžer ili tinejdžerka koji se bavi umetnošću nikada nije bilo lako, ali danas je još izazovnije imajući u vidu sve rašireniji cinizam i kritiku u onlajn zajednici gde nikad nije bilo lakše nekome dati negativan komentar i obeshrabriti ga da se dalje bavi stvaralaštvom.

Često smo svedoci negativne slike i statistike koja se ističe kada u pitanju mladi, da su lenji, opterećeni telefonima i da sve manje vremena provode zajedno. Verujemo da to nije baš tako i da je promena imidža o mladima jedino moguća pozitivnim pričama koje će najbolje oni da ispričaju. U saradnji sa brojnim partnerima obezbedili smo predavače koji će voditi radionice sa velikom pažnjom. Svi koji će biti angžovani tokom trajanja Festivala imaju iskustva u radu sa adolestentima kao i u neformalnom obrazovanju. Program otvaramo vizualnim ostvarenjima beogradskih tinejdžera u petak u galeriji Božidarca, a nastavljamo putem brojnih radionica od kreativnog pisanja, slenga u stripu, redizajniranja odeće, 3D štampe i 3D kutka, perkusija pa sve do radionica pozorišta i novih medija za mlade da stvaramo nova dela. Takođe u nedelju organizujemo projekcije dosadašnjih filmskih ostvarenja mladih raznih žanrova. Festival zatvaramo koncertom popularnog trepa koji predstavlja hibridni nastavak rep muzike, a koji većina tinejdžera danas sluša.

Ukoliko ste tinejdžer obavezno se prijavite i dođite, a ako niste, a znate nekog kome bi događaj bio interesantan podelite im poziv i podstaknite ih da se uključe i prikažu svoje stvaralaštvo. Svi su pozvani na otvaranje izložbe u petak u 19 časova kao i na projekcije tinejdžerskih filmova u nedelju u 18 časova. Detaljan program možete naći na sajtu bozidarac.rs. Učešće je besplatno na sve programske aktivnosti. Prvi Festival tinejdžerske umetnosti se realizuje zahvaljući udruženju Klaster in i gradske opštine Vračar.

The event is finished.

Date

22. - 24. nov. 2019.
Expired!

Time

19:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda

Ostavite odgovor