Zvuci istoka – Koncert KaNa dua

Repertoar:

 • Nikolaj Rimski – Korsakov
  • Svita Šeherezada
   • I More i Simbadov brod
   • II Priča princa Kalendera
   • III Princ i princeza
   • IV Praznik u Bagdadu
 • Adam Gorb
  • Jevrejski plesovi
   • I Khosidl
   • II Terkische
   • III Doina
   • IV Hora
   • V Freylachs

🗓️ ponedeljak, 5. decembar 

🕕 20 časova 

📍 Italijanski institut za kulturu u Beogradu, Kneza Miloša 56

Dobro došli! 🎹🎵🎹🎵

info engl:

Natalija Ivić i Katarina Čolaković započinju saradnju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine. Na časovima kamerne muzike vrlo brzo nalaze zajednički jezik i ton. Spoj istih energija i ljubav prema muzici dovodi do nastanka dua KaNa. 

Natalija i Katarina završile su master akademske studije na odseku za klavir u klasi prof. Miloša Mihajlovića i prof. Vladimira Cvijića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zatim upisuju i završavaju specijalističke akademske studije na odseku za kamernu muziku u klasi prof. Jasne Tucović, nakon kojih nastavljaju doktorske akademske studije. Pored klavirskog dua sarađivale su sa različitim kamernim sastavima i nastupale u koncertnim salama širom zemlje. Prvi zajednički nastup koji beleže bio je u Narodnoj biblioteci u Beogradu gde su učestvovale na koncertu kamerne muzike “Subotom u 6” u klasi prof. Tee Dimitrijević. Dva puta dobijaju priliku da nastupaju u jednoj od najbitnijih koncertnih sala u Beogradu – Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca na koncertu najboljih studenata Katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti. Održale su celovečernje koncerte u salama muzičkih škola u Smederevu, Pančevu i Beogradu, kao i u UK Parobrod, galeriji SANU. U okviru programa kamerno-vokalne muzike povodom “Dana Rusije” nastupaju na koncertu “Rusiji s ljubavlju” u Ruskom domu u Beogradu.

U avgustu 2018. godine učestvuju na festivalu “Art okupacija” koji se održava u Somboru. Kao deo “okupatora” umetnika u cilju širenja klasične muzike i kulture imale su priliku da sviraju na ulicama Sombora i u Galeriji kulturnog centra “Laza Kostić”. Naredne godine u septembru postaju deo “Piano city” festivala u Novom Sadu na kojem beleže dva nastupa: u Rektoratu Univerziteta i u domu slikara Milana Kešelja. Pored koncerata i nastupa pozvane su kao gosti emisije “Susretanja” na Radio Beogradu, u kojoj su pričali o svojim iskustvima u izvođenju kamerne muzike i predstojećim projektima. Učestvovale su na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu osvojivši dve druge nagrade i na Međunarodnom takmičenju “Konstantin Veliki” u Nišu gde su osvojile prvu nagradu. Pred kraj 2021. godine prijavljuju se na onlajn takmičenje “International Moscow Music Competition” gde osvajaju drugo mesto u najvišoj kategoriji. U decembru 2021. godine predstavljaju FMU na “A festu” koji je organizovan od strane Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učestvovale su u okviru FESTUM-a u atrijumu Narodnog muzeja. U maju ove godine učestvovale su na VII Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Banjalučki Bijenale” gde su osvojile specijalnu nagradu sa 100 poena, čime su ujedno bile i laureati VI kategorije. Pored stranih autora, klavirski duo izvodi i promoviše dela srpskih kompozitora. Njihov projekat o stvaralaštvu srpskih kompozitorki podržao je SOKOJ.

The event is finished.

Date

05. dec. 2022.
Expired!

Time

20:00

Location

Italijanski institut za kulturu
Kneza Miloša 56, Beograd
Website
https://iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/sr/

Organizer

Kulturni centar Beograda
Website
https://www.kcb.org.rs

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda