zimski dečiji bal

Zimski dečiji bal

Malo pozorište „Duško Radović“ u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ organizuje „ZIMSKI DEČIJI BAL“, koji će se održati u svečanoj sali Doma Vojske Srbije 18. januara od 12 do 15 sati.

Kako nam je želja da decu učimo pravilima lepog građanskog ponašanja, u saradnji sa Fondom NJ.K.V. Princeze Katarine,  želeli bismo da „ZIMSKI DEČIJI BAL“ bude prilika i za prikupljanje donacija za najugroženiju decu Srbije. Zbog toga ovom prilikom pozivamo građane i pravna lica da se uključe u prikupljanje sredstava, u novcu i robi, dok bi u toku samog bala posetioci (deca) imali priliku da doniraju novčani prilog, a kao nagradu za svoje dobro delo će dobijati siboličan poklon.

Molimo sve koji dolaze na „ZIMSKI DEČIJI BAL“, da budu prikladno obučeni! Što podrazumava da devojčice imaju suknje dužine ispod kolena, a dečaci košulje i leptir mašne!

Kulturni događaj u formi balske svečanosti namenjen je deci uzrasta od 5 do 11 godina. Bal će biće sačinjen od muzičkog, plesnog i dramskog programa, a poseban akcenat biće na interakciji izvođača sa decom, te njihovom kulturnom edukacijom i aktivnim uključivanjem u balsku svečanost. Deca će na taj način imati priliku da nauče plesove poput menueta, valcera, polke, lendlera, kan-kana, ali i građanskog kola nastalog na srpskom dvoru. U drugom delu programa Bal će preći u slobodniju formu, gde će deca zajedno sa roditeljima moći da uživaju uz neke od domaćih muzičkih klasika iz druge polovine dvadesetog veka.

Muzički, dramski i plesni program balske svečanosti izvodiće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Kompanija Balet Mladih, operska pevačica Marija Jelić, i glumci Malog pozorišta „Duško Radović“  Arsenije Tubić, Ivana Adžić, Aleksandra Anđelković i Nikola Kerkez, koji će ujedno i voditi celokupan program svečanosti. Muzički program sastojaće se od kompozitora i dela klasične muzike kao što su Dmitri Šostakovič – „Valcer Br. 2“, Johan Štraus II – „Trič-Trač-Polka“, Žak Ofenbah – „Kan-kan“; ali i muzike izvođača kao što su Vlastimir Đuza Stojiljković – „Devojko mala“, Gabi Novak – „Jedna mala dama šeta uvek sama“, Olivera Marković i Dušan Jakšić – „Čamac na Tisi“, Idoli – „Čokolada“.


Cena ulaznice po osobi iznosi 500 dinara i može se kupiti na bilaternici Malog pozorišta „Duško Radović”.


The event is finished.

Hourly Schedule

Program "Zimskog Dečijeg Bala"

12:00 - 13:00
Otvaranje bala
Valcer - "Balet mladih"; Poloneza; Polka; Opersko iznenađenje; Srpsko građansko kolo; Kan-kan
13:00 - 13:30
Pauza za osveženje
13:30 - 13:50
Balska humanitarna lutrija
13:50 - 14:00
Drugi deo bala
Koncert u izvođenju ansmbla Malog pozorišta "Duško Radović"
14:00 - 15:00
Evergrin igranka
15:00
Završetak bala

Date

18. jan. 2020.
Expired!

Time

12:00 - 15:00

Cost

500RSD

Location

Svečana sala Doma Vojske Srbije
Braće Jugovića 19, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda