Kabare

“Veče beogradskih priča” – najveći kabare o Beogradu u Beogradu

U Kombank dvorani, nekadašnjoj Velikoj sali Doma sindikata, u subotu 18. januara u 20 sati biće održan nesvakidašnji spektakl pod nazivom „Veče beogradskih priča“. Domaćin je poznati novinar i književnik Zoran Nikolić, autor brojnih knjiga o istoriji grada, ali i šarmer koji je u mnogo navrata publici približavao najlepše priče iz prošlosti na boemski i duhovit način.

Nastup će pratiti brojne fotografije nekadašnjeg gradskog ambijenta, kao i fantastični snimci iz Programskog arhiva RTS.

Posebnu dinamiku ovoj večeri podariće gosti, poznati kao zaljubljenici u Beograd. Pred publiku će izaći ansambl „Legende“, koji nastavlja svoju kultnu karijeru sa novim pevačem, kao i Ljuba Ninković, muzičar čiji akordi su obeležili mnoge beogradske ljubavi. Njegov brat, sjajni glumac Slobodan Boda Ninković izmamiće osmehe na njemu svojstven način, a popularna novinarka i urednica RTS-a Rada Đurić predočiće publici kako naizgled ozbiljan novinarski posao može da ima drugu, toplu, ljudsku i duhovitu stranu. Arhitekta, pisac i fotograf Budimir Buda Novaković duhovito će dočarati obrise još nekih važnih gradskih vragolija…

Podsećamo, Zoran Nikolić je književnu karijeru započeo sada već kultnom knjigom „Beograd ispod Beograda“, koju je koautorski napisao sa Vidojem Golubovićem, a usledili su „Masonski simboli u Beogradu“ i roman „Grad tajni“. Svoju posvećenost misterijama našeg grada uobličio je i kroz dvotomnu knjigu „Tajna Novog Beograda“ koju potpisuje sa novinarom Mirkom Radonjićem, a kruna dosadašnje karijere mu je knjiga u tri toma „BG priče“ koja obuhvata petogodišnji rad na prikupljanju najlepših pripovesti o našem gradu. Sve njegove knjige imaju višestruko ponovljena izdanja i najtopliji prijem kod publike.

Sve njegove priče odišu iskrenim, boemskim prizvukom, toliko važnim za očuvanje duha ovog grada. Zato vas Zoran Nikolić i prijatelji pozivaju na pogled ka prošlosti kao na potrebu da dobrog prijatelja pogledate u oči i sačuvate za budućnost.

Beograd je svakome dobar prijatelj. Ovog puta on to želi da vam kaže i dokaže.

Karte možete kupiti na blagajni Kombank dvorane i preko sajta tickets.rs.

The event is finished.

Date

18. jan. 2020.
Expired!

Time

20:00

Cost

800 RSD

Location

Kombank dvorana
Dečanska 14, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda