snp

U Srpskom narodnom pozorištu otvara se 160. sezona

U petak, 28. avgusta zvanično se otvara 160. sezona Srpskog narodnog pozorišta koncertom koji će u 20:30 časova Opera SNP-a izvesti na platou ispred Glavnog ulaza.
Dirigenti su: Aleksandar Kojić i gosti Ana Zorana Brajević i Luis Gorelik, gost iz Argentine.
Preko 40 muzičara i devet solista izvešće arije i numere iz opera Karmen, Trubadur, Faust, baleta Labudovo jezero…


Prva premijera koja će ove sezone biti izvedena je dramski komad Toma Stoparda Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi u režiji Igora Pavlovića. Premijera je planirana za 4. septembar a namenjena je zdravstvenim radnicima koji su izlečeni od virusa Kovid-19. Publika će ovu predstavu moći da gleda od oktobra.

Drama SNP-a počinje da radi na dvema predstavama u septembru – 7. septembra je prva proba komada Bura Vilijama Šekspira u režiji Kokana Mladenovića, a 15. septembra se počinje sa radom na predstavi Vilica Ebena Bajersa prema tekstu Filipa Grujića u režiji Marka Čelebića. Obe predstave planirano je da premijerno budu izvedene u oktobru.

Baletska predstava Ohridska legenda Stevana Hristića takođe će imati premijerno izvođenje u oktobru. Predstava je trebalo da bude izvdena premijerno 28. marta, na Dan SNP-a, čime bi se ujedno obeležilo i 70. godina od osnivanja Baleta SNP-a. Usled pandemije je odložena i očekujemo je u oktobru.

Krajem godine počinje se sa radom na delu Golmanov strah od penala Petera Handkea u režiji Ane Đorđević, a premijera je planirana za 31. decembar.

SNP u septembru učestvuje i na festivalima – na INFANT-u, sa predstavom Ko je ubio Dženis Džoplin?, na Sterijinom pozorju sa predstavama Smederevo 1941. kojom se otvara festival, Ko je ubio Dženis Džoplin? i Povratak, potom predstava Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi učestvuje na Šekspir festivalu, a na festivalu Teatar u tvrđavi, u Smederevu, biće izvedena predstava Smederevo 1941.

Sve vreme boravka u zgradi SNP-a, od ulaska do napuštanja zgrade, neophodno je nošenje zaštitnih maski. Pri ulasku publika će morati da se dezinfikuje o čemu će obezbeđenje SNP-a posebno voditi računa. Publika će u manjem broju moći da prisustvuje predstavama, mesta za sedenje biće ograničena i sa neophodnim razmakom između, što će posebno biti određeno u zavisnosti od toga koja se predstava izvodi i na kojoj sceni.

[foto: SNP]

The event is finished.

Date

28. avg. 2020.
Expired!

Time

20:30

Location

Srpsko narodno pozorište
Pozorišni trg 1, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda