tribina nevidljive smrti

Tribina “Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti”

U Novom Sadu je 4. maja 2018. godine, nakon što je prethodne noći sa prijateljicom i prijateljem bio priveden u policijsku stanicu i brutalno pretučen od strane nekoliko policijaca, i neposredno nakon ponovnog prebijanja na javnom mestu u noći između 3. i 4. maja, preminuo 28-godišnji Milovan Ivić.

Istina o stvarnim okolnostima njegove smrti ostala je sakrivena i negirana krivotvornim postupcima policije i novosadskog tužilaštva kojim se “utvrđuje” da je Milovan Ivić preminuo usled fatalne kombinacije narkoanalgetika i alkohola u krvi, pri čemu se prebijanje u policijskoj stanici i stepen fizičkih povreda uopšte ne pominju.

Jedan od policijaca iz pritvorske jedinice svedočio je da “niko nije primenio silu na privedenim licima, a posebno niko nije upotrebio palicu. Ta lica su nastavila sama da se povređuju. U jednom trenutku sa klupe pao je na pod Ivić i razbio levu arkadu.”

Policijski inspektor koji je vodio istragu o smrti Milovana Ivića rekao je da je Diani Ćelić, majci preminulog mladića, “predočeno kompletno činjenično stanje i da je nemoguće da sve poluge sistema budu udružene radi zavere.”

U sudbini Milovana Ivića, i u navedenoj izjavi policijskog inspektora, zgusnuta je sva istina o obeščašćenom društvu koje se do sada nije sasvim suočilo sa prirodom svakodnevnog spontanog saučesništva ili organizovanog udruživanja svih poluga državnog sistema u zaveri, korupciji, nasilju i zločinima.

Na tribini “Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti”, razgovaraće se sa Dianom Ćelić, majkom ubijenog mladića, Vladicom Ilićem iz Beogradskog centra za ljudska prava, i Jelenom Krivokapić iz organizacije Forum Roma Srbije.

The event is finished.

Date

24. feb. 2020.
Expired!

Time

19:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda