to be punk

To Be Punk.Festival.

Prvog vikenda juna, u MKC Petefi Šandor, trebalo je da se održi 13. To Be Punk. Festival. Zbog dobro poznate situacije sve je otkazano, odloženo, pomereno… Početkom marta, pre uvođenja vanrednog stanja, najavljena su bila sledeća imena: dva bostonska benda – legendarni Slapshot i sjajno novo hardkore ime Firewalker, potom austrijski Dregs, te domaći Nagon i Bronze. FNC Diverzant, takođe, je potvrdio nastup na Festivalu. Čekala se Kriva istina, a još nekoliko stranih imena bila su pred samom objavom: italijanska Giuda, francuski Lion’s Law i još dva austrijska sastava Obsession i Parole 80.

Kako je vreme odmicalo bilo je jasno da od junskog izdanja Festivala nema ništa. Pomirilismo se sačinjenicom da klasičnog dvodnevnog izdanja Festivala neće biti.

U uslovima kakvi su trenutno SKCNS je objavio nekoliko novih muzičkih i strip izdanja i uspešno realizovao 14. Novosadski strip festival, pozorišni festival Upad i festival savremenog plesa Tanz Platz, kao i uživo prenos Festivala srpskog podzemlja.

Zbog kontinuiteta 13. To Be Punk. Festival. održaće se u Domu B-612, bez publike. Ideja je da se nastupi osam bendova emituju uživo na SKC Novi Sad, To Be Punk Fejsbuk stranicama i snime audio i video tehnikom, te da se po jedna pesma svakog benda iskoristi za stoto kompilacijsko CD izdanje SKCNS „Live@To Be Punk“.

 Na nastupima  od po pola sata uživo putem interneta imaćete prilike da vidite Smrt razuma, Atheist Rap (kultni sastav koji je aktivan na sceni 31 godinu i čiji se nastupna To Be Punku 2009. sa gostom Nikom Sloterom i danas prepričava), Shoplifters (svirali na TBP 2015), Fiskalni račun (TBP 2010), SNB (TBP 2017), All Except One (TBP 2013), First Flame (TBP 2015), kao i Proleće (TBP 2008) koje upravo ovog meseca obeležava 30 godina od svog debitantskog nastupa u Zmaj Jovinoj gimnaziji.

Takođe, tokom changeover u dva dana brojni muzičari i fanovi, koji su bili akteri Festivala tokom prethodnih 13 godina, obratiće se onlajn publici, a u subotu će biti promovisana knjiga Vojkana Trifunovića “Hronika kraljevačkog panka”. Takođe publika će imati prilike da vidi i snimke bendova koji su nastupili prethodnih godina, kao i pojedinih koji su bili predviđeni da nastupe u junu.

Hvala svima na razumevanju, bendovima koji će svirati 13. i 14. novembra od 19 do 22 časa, Adamu i njegovoj rock-a-live posadi, Lei Bodor koja je ufotkala Milicu Stevin i Marka Beljanskog za ovogodišnji artwork Festivala…

Tehnička realizacija – Mediatasking, Zebra, Audion

Livestreaming – Muzika za imunitet

Ovogodišnji To Be Punk. Festival. podržali su: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Gradska uprava za kulturu, Fondacija “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”.

Čuvajte se!

Vidimo se u Fabrici 2021!

The event is finished.

Date

13. - 14. nov. 2020.
Expired!

Time

19:00 - 22:00

Location

Dom B-612
Svetozara Miletića 40, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda