Elvis Connection - poster

Tennessee Wankers i „Elvis Connection“ u Kuglašu

Tennessee Wankers, autori jedinstvenog projekta „Elvis Connection“, nastupiće prvi put u Kuglašu 11.februara od 21 sat.

Ideja projekta „Elvis Connection“ bila je da se snime pesme koje je Elvis Prisli izvodio u svojoj ranoj fazi, primenjujući estetiku Sema Filipsa sa kojim je Prisli u tom periodu sarađivao. Bend Tennessee Wankers želeo je da tokom snimanja upotrebi prednosti moderne tehnologije koja u vreme čuvenog Sun Records studija nije postojala.

Postavka je bila starinska – tri akustična instrumenta i vokali, odsvirano i otpevano uživo, u istoj prostoriji. Digitalni način snimanja je obezbedio bogatiju zvučnu sliku od one koju je pedesetih godina prošlog veka zabeležila legendarna RCA radijska konzola iz Sun studija. Ovaj način snimanja daje toplinu i nezamenljivu dinamiku.

Izdanje „Elvis Connection“ grupe Tennessee Wankers dostupno je na svim relevantnim digitalnim platformama.

– Nijedna pesma nije u potpunosti verna originalnom aranžmanu. Neke su bliže, neke dalje u zavisnosti gde nas je koja pesma “vukla”, ili šta se članovima grupe ukazivalo kao prilika da se obogati idejama koje su se razvile tokom 75 godina od kada je ovaj materijal prvi put snimljen – kaže je Jovandeka, gitarista benda Tennessee Wankers.

Album je nastao kao rezultat obožavanja muzike Elvisa Prislija, u nadi da će deo tog uživanja biti prenet na ljubitelje njegovih ranih radova, koji su utrli put muzičkom žanru, kasnije nazvanom rokabili.

Članovi benda Tennessee Wankers su vokal Nikola Dragović Nick Drag (Havana Wisper, Vampiri, Honky Tonk Klan), gitarista Saša Jovanović Jovandeka (Čikine Bombone / PSI) i Andreja Milošević koji svira kontrabas (Čikine Bombone).

Žurka počinje od 20 sati, a svirka od 21 sat. Muziku pušta Dj Wolfman. Ulaznice će na ulazu u klub koštati 300 dinara.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/235518922085405

Tennesse Wankers:

Kuglaš:

The event is finished.

Date

11. feb. 2022.
Expired!

Time

21:00

Cost

300RSD

Location

Kuglaš
Đušina 5, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda