street art za seniore

Street Art za seniore u Božidarcu

Prva “Street art radionica za seniore” u Srbiji će se održati u subotu 20.6. u dvorištu Božidarca. Street Art za seniore će podrazumevati izradu grafita, stikera i drugih formi ali i kratak osvrt na svet ulične umetnosti namenjenu sugrađanima preko šezdeset godina.


Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina i neizostavan deo urbanog okruženja, šira zajednica najčešće nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza. Cilj “Street art radionica za seniore” je da inspiriše i pruži praktično znanje učesnicima starosti preko 60 godina, kao potporu za razumevanja ulične umetnosti i dalje kreativno izražavanje. Takođe, kroz ovu radionicu će se na jedinstven način starije generacije povezati sa mlađim generacijama, i izazvati stereotipe da je ulična umetnost namenjena samo mladima. Učesnici će imati priliku da saznaju više o uličnoj umetnosti, o motivima i inspiraciji koje umetnici imaju prilikom stvaranja, kao i da se upoznaju sa tehnikama oslikavanja i stvore svoja umetnička dela.

Predavači su umetnici iz Paint Kartel kolektiva koji se godinama bavi oslikavanjem murala, enterijera i eksterijera, kao i organizovanjem događaja koji podstiču razmenu znaja i iskustava u ovim oblastima. Članovi kolektiva su aktivni na grafiti sceni dugi niz godina, i u svom radu koriste različite stilove i tehnike. Radionica je deo niza aktivnosti koje se u kontinuitetu organizuju u Božidarcu (izložbe ulične umetnosti, vikend ulične umetnosti, street art ture) kako bi se promovisala savremena umetnost i uključila lokalna zajednica.

Street art radionicu organizuje Božidarac u saradnji sa udruženjem građana ”Kruna” i umetničkim kolektivom Paint Kartel. Radionica se održava u dvorištu Božidarca u subotu 20.6. od 18h do 20h.

Zainteresovani seniori se mogu prijaviti na sajtu Božidarca ili putem linka: Prijava seniora za radionicu street arta do kraja nedelje.

Program podržava gradska opština Vračar.

The event is finished.

Date

20. jun. 2020.
Expired!

Time

18:00 - 20:00

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda