skc kragujevac

SKC Kragujevac – Onlajn program u periodu od 25. do 31. maja

Ponedeljak 25.5. i sreda 27.5. 2020.

U ponedeljak 25. maja u 21h na You Tube kanalu Studentskog kulturnog centra Kragujevac imaćete priliku da pogledate koncert Alberto Lopez Quintet sa nastupa u Pozorištu za decu u Kragujevcu, , koji je održan 2014. godine u organizaciji SKC-a.
Koncert će biti emitovan i na Radio-televiziji Kragujevac u sredu u 21č.

Kvintet španskog flamenko gitariste Alberta Lopeza čine: Alberto Lopez – gitara, Jolanda Osuna – ples, Bernardo Miranda – glas, Havier Rabadan – perkusije, Hesus Valero – bas gitara.

Sudeći po vrtoglavom usponu mladog Lopeza, ovo je prilika za nesvakidašnje flamenko iskustvo! Već vlasnik nekolicine prestižnih flamenko nagrada i samostalnih izdanja, on je svoju veštinu oblikovao uz patrone poput Mikelanđela Korteza, Tomatita, El Pelea i brojne druge. Seviljska bijenala, Bele noći Flamenka ili čuveni Flamenko festival u marokanskom Fezu, samo su neke od pozornica obeleženih umećem vanserijskog gitariste i autora iz Granade.

Alberto Lopez (1990) je svoje prve časove gitare pohađao sa 11 godina, u svom rodnom gradu Bazi. Diplomirao je na odseku za flamenko gitaru Konzervatorijuma za muziku Rafael Orosko u Kordobi, a usavršavao se kod Migela A. Kortesa, Herarda Nunjeza, Manola Franka i Ninja Pura. Programom Espetakulo siento, predstavio se publici u Španiji, ali i Francuskoj, Srbiji, Italiji i Maroku. Za vreme svoje solo karijere bio je uključen u velike projekte kao što su Bijenale flamenka u Sevilji, Noće blanka del flamenko, Flamenko Fez festival, nastupajući sa El Peleom, Estreljom Morente, Arkanhelom, Tomatitiom i Izrael Galvanom. Tokom svoje karijere osvojio je brojne nagrade među kojima treba izdvojiti prve nagrade na Međunarodnom takmičenju Manuel Kano u Ohiharesu (2009), Državnom takmičenju mladih izvođača u Haenu (2010), takmičenju Fondacije Kristina Heren (2011), Međunarodnom takmičenju flamenko gitarista Siudad de Lospitaled (2011), takmičenju Mladih flamenkista Andaluzije (2012), kao i drugu nagradu na Međunarodnom festivalu Kante de las Minas u Unionu (Mursija, Španija, 2012).

Jolanda Osuna je počela da pohađa časove plesa sa samo 3 godine. Diplomirala je na Konzervatorijumu za ples u Kordobi, a usavršavale se kod H. Latorea, M. Koral, M. Mengibar, B. del Rej, i mnogi drugih. Sarađivala je i nastupala sa istaknutim umetnicima poput M.Povede, M.Martina, Arkangela, E. Fernandes, M. Korneho, T. de Heresa, M. Kortesa, Pelea, M. Silverie, A. Rejesa, Kabera, H. Viljara, H. Revuela, K. Malena. Pobednica je Nacionalnog takmičenja Antonio Idalgo u fandangou koje se održava u Luseni, Mladih flamenkista u Kordobi, Državnog takmičenja u seviljani (Vilja dela Karlota), nacionalnih takmičenja u Ubriku i Kadizu i finalistkinja je državnog takmičenja u Kordobi i Kante te las Minas u La Unionu.


Bernardo Miranda je još od detinjstva počeo da nastupa u kući flamenka La Penja el Mirabras u Fernan Nunjezu (Kordoba), gde je učio od najboljih flamenkista poput Huana Pinilje, Heme Himenez, Laure Vital, Manuela V. Parilje, Andresa R. Sara, Faustina Nunjeza i Davida Pina. Student je treće godine flamenko pevanja na Konzervatorijumu Kristobal de Morales u Sevilji i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Nastupao je širom Španije, zatim u Maroku, Francuskoj, Srbiji i Rumuniji, učestvovao je na brojim festivalima i u flamenko klubovima i sarađivao sa Karmen Linares, Kurom de Uterom i Tomasom Gererom La Makanitom. Trenutno je vokal sastava Los Galjos de Sevilja, projekta Siento Alberta Lopeza i Kordoba flamenko grupe.

Havijer Rabadan je studirao klasične perkusije na Konzervatorijumu Kartagena i Lorka, a flamenkologiju na Konzervatorijumu za muziku u Kordobi. Pohađao je majstorske kurseve kod čuvenog perkunioniste Đovanija Idalge, a flamenko perkusije kod Pakita Gonzalesa. Svirao je u sklopu džez, latino džez, rok i big bend sastava. Kao flamenko izvođač, nastupao je na svim značajnim festivalima u Španiji, ali i Brazilu, Jordanu, Srbiji, Portugalu, Italiji, Maroku, Rumuniji. Svirao je sa gitaristima kao što su D. Karo, A. Lopez, D. Kasares, H. Mahuelos, N. Seve, G. Eksposito, P. Ijo, H. Konde, H.M. Iero, plesačima H. Latore, U. Lopez, D. Navaro, E. Lopez, N. Leiva, A. Rejes, K. Gutieres, E. Kuevas i pevačima El Pele, R. Segura i dr.

Hesus Valero je nastupao sa brojnim bendovima svirajući flamenko, džez, pop, rok, kubansku i eksperimentalnu muziku. Diplomirao je na Univerzitetu u Granadi, a na Konzervatorijumu za muziku Viktorija Euhenija je studirao harmoniju, džez i big bend improvizaciju. Usavršavao se kod basista Ž. Masane, M. Peresa, S. Martina, M. Hansena, kompoziciju i aranžiranje je učio kod kubanskog pevača i aranžera R. Krusa, a harmoniju, improvizaciju i komponovanje kod brazilskog gitariste G. Muraja. Sa svojim bendovima je snimio nekoliko izdanja, kao i sa brojnim umetnicima različitih muzičkih pravaca.

Četvrtak, 28.5. u 18:00

Žuti taksi

Narednog četvrtka, sa početkom u 18:00, na YouTube kanalu SKC-a, biće emitovana poslednja u nizu onlajn premijera. Akademsko pozorište SKC-a završva sa onlajn predstavljanjem svoje produkcije iz foldera Arhiv, i posetioci YT kanala imaće priliku da pogledaju predstavu Žuti taksi, premijerno izvedenu 7. juna 1997. godine.

Adaptacija i režija – Milić Jovanović

Uloge tumače – Dejan Aleksijević, Ana Arsenijević, Vesna Blagojević, Ljiljana Virijević, Saša Vidosavljević, Olivera Vlajović, Nenad Vulević, Nenad Gavrilović, Rajica Đalović, Vladimir Đorđević, Aleksandar Živković, Zorica Ilić, Vladislav Lazović, Nina Maksimović, Bojana Mališ, Marko Marković, Nikola Milojević, Petar Mihajlović, Dušan Mutavdžić, Nina Nedeljković, Radovan Nikolić, Emilija Novaković, Nenad Pavlović, Marko Popadić, Mihajlo Simonović, Anja Srićković, Mina Stojković, Ana Todorović, Sanja Filipović, Damir Petrović, Nebojša Krstić, Vladan Milić, Mladen Ranković, Tijana Simović.

Scenografija, kostimi, izrada lutaka – Dragan Grujić
Koreografija – Dejan Aleksijević
Izbor muzike – Milić Jovanović
Montaža tona – Zoran Stamenković
Majstori svetla − Milan Petrović, Saša Kundačina
Tehnička realizacija – Dragan Teodorović, Saša Nikolić, Miloš Beslać, Dejan Krstić

Pratite SKC Kragujevac na:
https://www.facebook.com/skckg/
https://www.facebook.com/AkademskoPozoristeSkc/

The event is finished.

Date

25. - 31. maj. 2020.
Expired!

Organizer

SKC Kragujevac

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda