slovačka umetnost

SAVREMENA LIKOVNA UMETNOST SLOVAKA U SRBIJI

Manifestacija „Dani slovačke kulture“ će već četvrtu godinu za redom biti organizovana u beogradskoj Galeriji `73. U periodu od 4 – 9. juna 2020. g. biće organizovana izložba radova savremenih slovačkih umetnika kao i i promocija savremene slovačke književnosti, i to u godini obeležavanja 100 godina  od osnivanja Slovačkog izdavačkog centra. Ovo će biti prilika da se beogradskoj publici prezentuju književna dela najpoznatijih savremenih slovačkih pisaca i pesnika.


U četvrtak, 4. juna 2020. g, sa početkom u 19:00 časova biće svečano otvorena izložba pod nazivom „SAVREMENA LIKOVNA UMETNOST SLOVAKA U SRBIJI“, po autorskom konceptu Vladimira Valenćika, istoričara umetnosti. Na izložbi će biti predstavljeni radovi 25 savremenih slovačkih umetnika – slikara, grafičara i vajara. Svoje radove predstaviće između ostalih i Jasna Opavski, Jan Agarski, Ana Andrejić, Milan Sudi, Jana Vjerg, Svetlana Mihalj, Andreja Mernik Šimon, kao i mnogi drugi umetnici. Izložbu će svečano otvoriti g. Mihal Hrušik, treći sekretar Ambasade Slovačke u Beogradu.

Podsetićemo da su kao rezultat uspešne kulturne saradnje ove dve prijateljske zemlje, relizovane promocije savremenog srpskog likovnog stvaralaštva, pre svega kroz organizovanje više izložbi radova iz umetničke zbirke Galerije `73 u Bratislavi, kao i niz  drugih kulturnih događaja .

Manifestacija „DANI SLOVAČKE KULTURE“ se realizuje uz podršku Ambasade Slovačke u Beogradu, Slovačkog kulturnog kluba i GO Čukarica i trajaće do 9. juna.

The event is finished.

Date

04. - 09. jun. 2020.
Expired!

Location

Galerija '73
Požeška 83a, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda