Maylo300

Samostalna izložba slika: Nevena Didović „Lean“

U Galeriji `73 će u četvrtak, 22. avgusta 2019. g, sa početkom u 19:00 časova, biti svečano otvorena samostalna slika Nevene Didović pod nazivom „Lean“.

Izložbu interesantnog naziva „Lean“ (kao stanje opuštenosti i potpune rasterećenosti tela), čini deset radova velikih formata u kombinovanj tehnici. Po rečim autorke, veliki format omogućva umetniku potpuno prepuštanje. „Svaka boja na svoj način izražava strast, pa se monohromatski slikarski postupak spontano nametnuo sa ciljem da predstavi boje u punom sjaju njihove lepote i moći. Ideja o oslobađanju i negovanju bazičnih emocija kod čoveka putem slikarstva je prirodna težnja čoveka ka ljubavlju. Razmenom osećanja zadovoljavamo ovaj nagon i postajemo spremni za život u lepom“.

Nevena Didović, rođena je 1991. godine u Novom Pazaru. Diplomirala 2017. godine na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti. Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi. Primarni medij u kome se izražava je slikarstvo, dok se pored toga bavi video radom i fotografijom. Susret sa litografijom bio je od suštinske važnosti za buđenje suptilnog umetničkog gesta i njen dalji razvoj. Smatra da je neposrednost i sloboda u dečjem stvaralaštvu dragocena i da nam taktvu slobodu i osećaj radosti umetnost može nadomestiti.

Izložba će trajati do 3. septembra 2019. godine.

The event is finished.

Date

22. avg. 2019. - 03. sep. 2019.
Expired!

Time

19:00

Cost

Ulaz je besplatan

Location

Galerija '73
Požeška 83a, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda