Aleksandar Radoš "Hercegovina našim očevima, za pokoljenja"

Samostalna izložba fotografija: Aleksandar Radoš “Hercegovina našim očevima, za pokoljenja”

U Galeriji `73 će u četvrtak, 27. juna 2019. g, sa početkom u 19:00 časova, biti svečano otvorena samostalna izložba fotografija Aleksandra Radoša, pod nazivom „Hercegovina našim očevima, za pokoljenja“.

Osnovna ideja i zamisao realizacije projekta je zajednička želja Aleksandra Radoša i Predraga Čerovića da se predstavi ona Hercegovina utkana u naša detinjstva, našu sadašnjost,  naše snove i stremljenjima ka trajanju kroz naše buduće naraštaje.  Izložbom se predstavlja plod godišnjeg snimanja, putovanja kroz upečatljive prizore, pastelne kolorite predela koja su specifična samo za to područje. Početkom izložbe „Hercerovina našim očevima, za pokoljenja“ napravljen je prvi korak ka trajnoj zamisli – beleženju Hercegovine na ovakav likovno – fotografski način kakav je predstavljen na izložbi koja, prvenstveno lepotom i čudesnim sazvučjima kamena da ispiše poglavlja naših postojanja.

„Izložba je prvi korak koji za krajnji cilj ima objavljivanje foto monografije kojom bi se mnogo više moglo reći i dostojno predstaviti sve ono čime Hercegovina isijava. Namera je da se sačuvaju naša detinjstva, naši snovi, sadašnjosti i stremljenja ka lepšoj budućnosti koju ostavljamo naraštajima koji dolaze nakon nas“, reči su Aleksandra Radoša, autora fotografija.

Aleksandar Radoš, likovni umetnik fotografije, rođen 1960. godine u Beorradu. Izlagao je na preko 60 izložbi kod nas i u inostranstvu (Italija, Švedska, Francuska…). Dobitnik je  više nagrada  iz oblasti fotografije. Član je ULUPUDS-a. Poreklom je Hercegovac.

Predrag Čerović,  je opranizator i čelnik podrške ostvarivanja projekta. Vođen prvenstveno iskrenom ljubavlju prema Hercegovini toliko je doprineo izložbi da bi bez njegovog  zalaganja  najverovatnije sve ostalo kao nerealizovana ideja. Rođen je 1958. godine u Londonu. Poreklom je Hercegovac.

Izložba će trajati do 2. jula 2019. g.

The event is finished.

Date

27. jun. 2019. - 02. jul. 2019.
Expired!

Location

Galerija '73
Požeška 83a, Beograd

Speaker

  • Aleksandar Radoš
    Likovni umetnik fotografije

    Aleksandar Radoš, likovni umetnik fotografije, rođen 1960. godine u Beorradu. Izlagao je na preko 60 izložbi kod nas i u inostranstvu (Italija, Švedska, Francuska…). Dobitnik je više nagrada iz oblasti fotografije. Član je ULUPUDS-a. Poreklom je Hercegovac.

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda