​Foto: Centar za kulturu Požarevac ​Foto: Centar za kulturu Požarevac

„PUT VELIKANA“ GOSTOVANJE CENTRA ZA KULTURU POŽAREVAC NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“

Centar za kulturu Požarevac gostovaće 18. januara (20,00) na Sceni „Raša Plaović“ sa predstavom „Put velikana“, po tekstu Boška Puletića, u režiji i dramatizaciji Vesne Stanković.

„Put velikana“ je priča o velikanima pozorišne umetnosti s početka dvadesetog veka. Dan uoči Nušićeve smrti, obilaze ga prijatelji, kolege, glumci koje je voleo i koji su njega duboko poštovali i voleli – Milivoje Živanović, Žanka Stokić, mlada glumica Javorka i Ljubinka Bobić.

U toj duhovitoj, zabavnoj, ali i setnoj priči o jednom vremenu, punom nostalgije, začinjenoj urnebesnim pričama o ondašnjem načinu života, ali, takođe, i dramatičnim sudbinama ovih velikana srpske umetnosti, uloge tumače Lepomir Ivković (Milivoje Živanović), Vesna Stanković (Žanka Stokić), Boško Puletić (Branislav Nušić), Sonja Knežević (Ljubinka Bobić) i Tijana Višković (Javorka Dimitrijević).

Predstava je premijerno izvedena 28. decembra 2021. godine u Centru za kulturu Požarevac.

Ulaznice su u prodaji na blagajni i online.

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.

The event is finished.

Date

18. jan. 2022.
Expired!

Time

20:00

Location

Narodno pozorište u Beogradu
Francuska 3, Beograd
Website
https://www.narodnopozoriste.rs

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda