Vladimir Milojković

Promocija nove zbirke poezije Vladimira Milojkovića

U četvrtak, 30. jula od 19h u Omladinskom centru CK13 će se održati Promocija nove zbirke poezije Vladimira Milojkovića.

Vladimir Milojković je rođen 1978. godine u Subotici. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Somboru 2014. godine na departmanu za umetničke predmete iz oblasti slikarstva. Iste godine objavio je prvu samostalnu zbirku signalističke poezije „Razgovor sa Hertom“, uglavnom inspirisan radom nemačke književnice Herte Miler. Zbirka je nagrađena 2014. godine na konkursu za mlade autore – „Prvenac“ u organizaciji SKC Kragujevac, kao najbolja neobjavljena prva knjiga poezije.


Zbirka “Teško u glavi” je njegova druga knjiga, a izdavač je “Presing”. Sa autorom će na promociji razgovarati Đorđe Majstorović, urednik književnog programa CK13.

Vladimir je učesnik književnih kolonija i radionica u okviru CK13, kao i poetskih čitanja ’Poezija u Kući’ (NS), ’ARGH!’ (BG), ’TraNSporteri/ TraNSzportőrök’ (NS). Značajnije publikacije u kojima se pojavljuju njegovi radovi su svakako i zbornici socijalne i angažovane poezije “Do zuba u vremenu” (2014) i “REZ” (2016).

Prošle godine je u Galeriji 3×3 u Crnoj kući bila održana i autorska izložba Vladimir Milojkovića pod nazivom “signal_iza_C_i_JA”.

Promocija će biti održana u dvorištu Crne kuće, uz poštovanje mera zaštite.Ovaj događaj je deo programa Autonomna zona CK13.

The event is finished.

Date

30. jul. 2020.
Expired!

Time

19:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda