Promocija književnog časopisa “Beleške”

 CK13 vas poziva na promociju književnog časopisa “Beleške” koja će se održati u petak, 19. februara od 18h. Časopis “Beleške” moći ćete da preuzmete besplatno, a na promociji će govoriti ljudi koji su učestvovali u njegovom stvaranju.
 
Omladinski centar CK13 praktično od svog osnivanja sprovodi kontinuirani književni program u okviru koga je do sada održano preko stotinu književnih večeri, promocija knjiga, javnih čitanja i literarnih događaja posvećenih značajnim autorima i autorkama. U CK13 su se godinama održavale večeri čitanja autorske poezije pod nazivom “Poezija u kući”, a od 2012. godine u kontinuitetu se organizuju radionice kreativnog pisanja, namenjene pre svega mladima. U prethodnim godinama CK13 je organizovao i pet književnih kolonija, a do sada je štampano šest književnih zbornika, sačinjenih od tekstova koji su mahom nastajali na radionicama kreativnog pisanja i na pomenutim kolonijama. 
 
U okviru književnog programa CK13 se, osim književnih promocija, održavaju i večeri javnog čitanja pod nazivom “Autor nije prisutan”, kao i već pomenute radionice kreativnog pisanja koje nose ime “Pisalište”, dok se poslednje dve i po godine u Crnoj kući okuplja i jedini čitalački klub u Novom Sadu, poznatiji kao “Književni klabing”.
 
Uredništvo ovog časopisa, kao i većina autora i autorki tekstova u njemu, dolazi upravo iz ovih gorepomenutih aktivnosti. Tako ćete imati prilike da čitate prikaze i kritike knjiga o kojima se diskutovalo u klabingu ili intervjue koje su polaznice radionica kreativnog pisanja radile sa Zvonkom Karanovićem i Anom Miloš, a imaćete i uvid u radove nastale tokom jesenjeg ciklus radionica, kao i još mnogo toga zanimljivog u vezi sa savremenom književnošću.

The event is finished.

Date

19. feb. 2021.
Expired!

Time

18:00 - 19:30

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda