Biće bolje bo že

Promocija dvojezičnog zbornika “Biće bolje – Bo že”

U četvrtak, 5. marta od 20 časova u Omladinskom centru CK13 održaće se književni program Promovija dvojezičnog zbornika “Biće bolje – Bo že”.


Zbornik “Biće bolje – Bo že” donosi pesme, kratke priče i eseje sedam autorki i jednog autora koji pišu dvojezično ili u svojim maternjim jezicima sa područja nekadašnje Jugoslavije. Za razliku od drugih takvih zbornika, u literarnim radovima Tanje Božić, Natalije Milovanović, Alene Begić, Dragana Mitića, Biljane Žikić, Vesne Hrdlička Bergelj, Snježane Vračar Mihelač i Tamare Kovačević, nema motiva nostalgije, žudnje za rodnom grudom, idealizacije domovine i s tim povezane boli, niti drugih tema svojstvenih dijaspori. 

“Literatura u ovom zborniku je višekulturna, što je u svetu danas već potpuno odomaćen sistem pisanja, koji pišu autori sa dve ili više domovina, jezika, identiteta. Autori iz ovog zbornika su predstavnici novog talasa pisaca i umetnika koji imaju za svoju domovinu jezik, za svoj dom svet, njihova literarna dela objavljena kako u izvornom jeziku tako i u prevodu na slovenački, nude čitaocu kvalitetnu i autentičnu literaturu i stvarno uživanje u čitanju.” – navodi se u predgovoru glavne i odgovorne urednice Lidije Dimkovske.

The event is finished.

Date

05. mar. 2020.
Expired!

Time

20:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda