Ulice protiv fašizma

Prikupljanje crvene pomoći – Ulice protiv fašizma 19 1/2

Pandemija je ove godine onemogućila da se Dan borbe protiv fašizma obeleži još jednim festivalom „Ulice protiv fašizma“. To ne znači da je pandemija zaustavila virus fašizma. Naprotiv, fašizam je sve jači i organizovaniji, a fašističke bande imaju manje ili više otvoreno podršku državnih struktura. Prete, napadaju i progone svakog ko se ne uklapa u vladajući ideološki narativ. Kada se suoče sa onima koji se ne povlače pred njihovim maltretiranjem, hvataju se mehanizama državne sile da bi se obračunali sa opozicijom.

Nekolicina antifašista suočava se sa drakonskim sudskim troškovima zbog slučajeva suprotstavljanja fašističkim siledžijama. Naša je dužnost da pokažemo solidarnost sa našim drugovima i drugaricama i pokažemo da nisu sami u ovoj borbi.

Pozivamo vas da prisustvujete benefitu u organizaciji CK13 i AFA Novi Sad. Za muzički deo programa zaduženi su DJ Migelito/Ljudi iz podzemlja i DJ Sebastian Schund, koji će vas provozati „back 2 back“ setom kroz najraznovrsnije muzičke pravce. Događaj će biti obogaćen veganskom hranom i antifašističkim distrom, čijom ćete kupovinom pomoći u prikupljanju sredstava za sudske troškove.

Muzički deo događaja počinje u 17h i trajaće do 21h, dok će klub raditi do 23h.

Nosite maske, poštujte distancu u skladu sa merama borbe protiv virusa.

Solidarnost je naša snaga!

The event is finished.

Date

07. nov. 2020.
Expired!

Time

17:00 - 23:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda