krema

Predstava Akademskog pozorišta germanistike – KREMA

„K.R.E.M.A” je sedmi po redu pozorišno-pedagoški scenski prikaz Akademskog pozorišta studenata germanistike (APSG), koji će 6. marta doživeti svoju prvu reprizu na srpskom jeziku. Scenski prikaz je primarno pripremljen za potrebe Internacionalnog pozorišno-pedagoškog susreta u organizaciji Katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gde je „K.R.E.M.A” 24.09.2019. godine premijerno izvedena na nemačkom jeziku.

Kako to obično biva sa performansima APSG-a, ni ovog puta neće manjkati društvene kritike, a didaktizacijom već obrađene pesme u jednoj od predstava APSG-a poznate austrijske autorke, Ingeborg Bahman, ekipa APSG-a se i ovog puta poigrava različitim formama scenskog izražavanja i prikazivanja. Osim originalnog teksta pesme Ingeborg Bahman, koji je u potpunosti prilagođen i didaktizovan u maniru pozorišne pedagogije, preostali tekst u scenskom prikazu su improvizovano sačinili članovi APSG-a – izvorno na nemačkom jeziku, a zatim uradili njegov prevod i adaptaciju na srpski jezik.

Uz slogan Šta se to na sceni zbiva, dok se K.R.E.M.A. reklamira, srdačno vas pozivamo da nam se pridružite na jedinstvenom scenskom putovanju.

Ulaz slobodan

The event is finished.

Date

06. mar. 2020.
Expired!

Time

20:00

Cost

Ulaz slobodan

Location

Sala PMF-a Kragujevac
Radoja Domanovića 12, Kragujevac

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda