otvorena proba

Otvorena proba – Izolacione vežbe – SKC Kragujevac

Otvorena proba je kratka kolaž-forma kojom se prikazuju tehnike i usvojena znanja iz svih sfera pozorišnog života, ali i tradicionalni vid prvog predstavljanja svih novih članova Akademskog pozorišta SKC-a.


Ovoga puta, u skladu sa nastalom situacijom, pred polaznike Dramske sekcije Akademskog pozorišta SKC-a postavljen je zadatak prikazivanja teatra u uslovima izolacije. Ovogodišnju Otvorenu probu čini grupa vežbi nazvanih „izolacione vezbe”, koje asociraju i na očuvanje fizičkog, ali i mentalnog zdravlja pomoću različitih tehnika prilagođenih za samostalni rad. Pred polaznicima je zadatak da, kroz kratak performans, glumačkim vežbama izraze svoj stav prema novonastaloj situaciji u društvu, da prikažu načine formiranja novog umetničkog izraza, ali i da promisle o budućnosti takozvanog virtuelnog teatra.

Takođe, odabir tekstova za tumačenje i prikazivanje povezan je sa temom kuge, pripovedanja u izolaciji i straha od smrti i samoće, te je tako kao tekstualna osnova odabran Bokačov „Dekameron”, upotpunjen citatima iz Pekićevog „Besnila” i Manove „Smrti u Veneciji”. Pored proznih, iskorišćeni su i citati iz poezije sa sličnom tematikom, ali i dečje poezije sa temom higijene i borbe protiv bolesti, čime se i jedna ozbiljna situacija stavlja u kontekst dečje igre.

Otvorena proba je ujedno i idealna prilika za sve zainteresovane, potencijalno nove članove naše Dramske sekcije, da se upoznaju sa radom i atmosferom koju Dramska sekcija SKC-a nosi.

Ulaz je slobodan. Usled poštovanja propisanih mera, broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani moći će da rezervišu svoje mesto putem telefona 060 0335027.

The event is finished.

Date

19. nov. 2020.
Expired!

Time

19:00

Cost

Free

Location

SKC Kragujevac
Radoja Domanovića 12, Kragujevac

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda