tolerancija

Otvaranje izložbe “Tolerancija” autora Mirka Ilića

U ponedeljak, 21. septembra od 18h u Prolazu Pavla Šosbergera kod Novosadske sinagoge biće otvorena izložba plakata “Tolerancija”.

Izložba plakata “Tolerancija” je nastala kao rezultat angažmana umetnika-aktiviste i grafičkog dizajnera Mirka Ilića, čijem pozivu na saradnju se odazvalo više od 150 umetnika širom sveta koji su kreirali svoja originalna grafička rešenja na temu tolerancije, svako iz svoje lične i društvene pozicije i kulturnog konteksta.

Na taj način, svaki od plakata na svojstven način afirmiše vrlinu tolerancije koja počiva na uverenju da su svi ljudi jednaki u dostojanstvu i pravima, dok istovremeno svedoči da je ova istina uvek krhka i nesigurna, dokle god su ljudske sudbine određene društvenim razlikama i na njima zasnovanom isključivanju i diskriminaciji.

Tolerancija, zbog toga, nije samo moralna dužnost; to je takođe politički i zakonit zahtev. Sa tom porukom, izloženi plakati nam se obraćaju pozivom na refleksiju i odgovornost, podsećajući nas na lični i zajednički gubitak slobode i dostojanstva, koji se događa svaki put kada se otvorenost, dijalog i prihvatanje drugog i drugačijeg povlače pred neznanjem, strahom i predrasudama. Izložba je imala više od 60 postavki u 29 zemalja, i do sada ju je videlo više od 150.000 ljudi.

Izložba će biti trajati od 21. septembra do 20. oktobra, a postavka će se moći videti na dve lokacije, u Prolazu Pavla Šosbergera kod Novosadske sinagoge i u Omladinskom centru CK13.

The event is finished.

Date

21. sep. 2020. - 20. okt. 2020.
Expired!

Time

(otvaranje)
18:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda