Savremena arhitektura

Onlajn uživo predavanje: Savremena arhitektura

Božidarac Digital vas poziva na prvo besplatno onlajn predavanje uživo ”Savremena arhitektura” u ponedeljak, 23. marta u 20 časova.

Predavanje o savremenoj arhitekturi posvećeno je prezentovanju najznačajnijih svetskih imena u arhitekturi i njihovim poznatim ostvarenjima uz:

  • evoluciju modernizma (modernističku – postmodernističku arhitekturu) koja se postepeno razvijala kao rezultat društvenih i političkih revolucija, i tehničkih i tehnoloških otkrića koja su omogućila dostupnost novih materijala u izgradnji;
  • stilove, pravce i škole u okviru moderne arhitekture (ekspresionizam, organska arhitektura, bauhaus, minimalizam, konstruktivizam, brutalizam itd.) i
  • estetsku analizu i zanimljivostima.

Sadržaj

Čas od 1:30min podeljen je tematski u 2 celine. Prvi deo predavanja (45min) posvećen je različitim školama i njihovim pravcima (Čikaška škola, Secesija, Bauhaus itd.) Na drugom delu predavanja (45min) će biti predstavljeni osobeni stilovi najznačajnijih arhitekata modernog i savremenog doba, poput Oskara Nimajera, Aldo Rosija, Frenk Gerija i mnogih drugih. Sadržaj je bogato ilustrovan. Prijava je obavezna na sajtu Ustanove odnosno na bozidarac.rs. Učešće je besplatno.

Predavanje vodi Kristina Bajilo

Diplomirala je master 2019. godine Fakultet Primenjenih Umetnosti, na odseku slikarstvo, u klasi profesora Nikole Božovića. Učestvovala je na više grupnih, kolektivnih, studentskih i međunarodnih izložbi slika, crteža i grafika u Srbiji i inostranstvu. Imala je dve samostalne izložbe. Jedna je od pet finalista nagrade “Private Value” 2018. godine. Dobitnica je nagrade Aleksandar Tomaševic za najbolji godišnji uspeh za 2019. godinu.

Prijava je obavezna na sajtu Ustanove odnosno na bozidarac.rs. Učešće je besplatno.

The event is finished.

Date

23. mar. 2020.
Expired!

Time

20:00 - 21:30

Organizer

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Website
https://bozidarac.rs/

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda