senior teatar

Nova audicija Senior Teatra

Božidarac nastavlja sa Senior teatrom – Pozorištem sačinjenim od seniora koje pruža idealnu priliku za pokazivanje glumačkih, pevačkih i dramskih talenata starijih sugrađana.

Nekima je to prilika da ožive i povrate svoje veštine iz prošlih dana. Za druge, to je šansa da ispune neostvarene snove na pozornici kao i da se kreativno izraze. 

Prošlogodišnja generacija Senior Teatra vredno je radila, a njihova želja i rad su doprineli da već nakon kratkog perioda uspeju da nas zabave u jednočasovnom programu koji su izveli krajem 2019. godine. Zašto to sada ne bi bio ti? Vreme je za novu predstavu – pridruži nam se na audiciji 1. februara od 17 časova u Božidarcu!

Pozorište za mladu publiku poslednjih godina je preraslo u bogat pejzaž, sa obimnim asocijacijama, festivalima i nagrađivanim profesionalnim pozorištima posvećenim programima za mlade. Ali šta je na drugom kraju spektra? Koje su organizacije i ustanove posvećene seniorskom pozorištu? Da li je prepoznata seniorska želja da stvore pozorište po svojoj meri, ako jeste, kako to izgleda? Šta mislimo kada govorimo o seniorskom pozorištu? Su samo neka od pitanja kojima se kreativni tim Božidarca bavio u prethodnom periodu.

Ideja Senior teatra je da okupi nove i entuzijastične generacije starijih osoba, kako bi pozorište postalo inkluzivnije kao oblik scenskih umetnosti u Srbiji. Novi teatar je otvoren za kandidate koji nikada ranije nisu glumili, ali su uvek želeli, ili su glumili ranije i žele to ponovo, ili su celog života bili deo dramske i pozorišne produkcije. Pozorišni program dizajniran posebno za starije odrasle osobe će uključivati tehnike koje odgovaraju njihovim mogućnostima i preferencijama. Dijalozi sadrže većinu starijih likova u situacijama zasnovanim na događajima u životu starijih osoba. Produkcije će uključivati različite žanrove ali u skladu sa sklonostima učesnika.

Tim povodom pozivamo sve zainteresovane starije sugrađane koji hoće i imaju želju da dođu u subotu, 1. februara u 17h, na audiciju u Božidarac. U toku narednih meseci sa kandidatima koji prođu audiciju u radionicama, u procesu koji bi vodili eksperti iz određenih oblasti došlo bi se do pozorišne predstave koja bi smatramo doprinela opštoj kulturnoj slici Vračara i grada Beograda, razvoju duha tolerancije i empatije ka starijim sugrađanima u našem društvu.

Senior teatar je podržan od strane gradske opštine Vračar u okviru programa ‘’Aktivna starost na Vračaru’’.

The event is finished.

Date

01. feb. 2020.
Expired!

Time

17:00

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda