dečja nedelja 2019

Međunarodni dan deteta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, Prijatelji dece Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda organizuju muzičko-scenski program za decu koji će biti upotpunjen izložbom dečijih radova sa radionica održanih sa decom iz Prihvatilišta za decu Beograd.

Svetski dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji je ustanovljen od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine, a koji se organizuje svakog 20. novembra u svim državama.
Ovaj dan se obeležava u svetu da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme i potrebe dece.

Pokrovitelj programa je Skupština grada Beograda – Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Program obeležavanja Međunarodnog dana deteta je osmišljen tako da promoviše naš Grad kao sigurno mesto za odrastanje dece, da ukaže na prava dece na odmor i slobodno vreme, na igru i rekreaciju koja odgovara uzrastu deteta i njihovo slobodno učešće u kulturnom životu i umetnosti, rekreativnim i slobodnim aktivnostima, u sladu sa Konvencijom o pravima deteta.

U programu će nastupiti oko 100 učesnika, dece i mladih: solisti iz OŠ ,,Đorđe Krstić“, OŠ ,,Sveti Sava“, OŠ ,,Radoje Domanović“, OŠ ,,Sava Šumanović“, vrtići „Jovan Jovanović Zmaj“ i „1001 radost“ sa Voždovca. Prisutni će imati prilike da pogledaju predstavu, dramski prikaz učenika iz OŠ ,,Nikola Tesla“ iz Vinče na temu dečijih prava.

Ovom prilikom biće izloženi i dečiji radovi nastali na radionicama slikarstva i ilustracije u okviru projekta ,,Stvaramo umetnost – ciklus radionica za decu Prihvatilišta“, koji je podržan od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Program se realizuje u sredu, 20. novembra 2019. godine, u 12:00 sati, u Ustanovi Voždovački centar ,,Šumice“, Ustanička 125/1.

The event is finished.

Date

20. nov. 2019.
Expired!

Time

12:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Voždovački centar "Šumice"
Ustanička 125/1, Beograd

Organizer

Prijatelji dece Beograda
Email
prijateljidecebeograda@gmail.com

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda