senior teatar

Kreće sa radom Senior Teatar

U subotu, 7. decembra, Božidarac pokreće Senior teatar. Pozorište sačinjeno od seniora pruža idealnu priliku za pokazivanje glumačkih, pevačkih i dramskih talenata starijih sugrađana. Nekima je to prilika da ožive i povrate svoje veštine iz prošlih dana. Za druge, to je šansa da ispune neostvarene snove na pozornici kao i da se kreativno izraze.

Pozorište za mladu publiku poslednjih godina je preraslo u bogat pejzaž, sa obimnim asocijacijama, festivalima i nagrađivanim profesionalnim pozorištima posvećenim programima za mlade. Ali šta je na drugom kraju spektra? Koje su organizacije i ustanove posvećene seniorskom pozorištu? Da li je prepoznata seniorska želja da stvore pozorište po svojoj meri, ako jeste, kako to izgleda? Šta mislimo kada govorimo o seniorskom pozorištu? Su samo neka od pitanja kojima se kreativni tim Božidarca bavio u prethodnom periodu.

Ideja Senior teatra je da okupi nove i entuzijastične generacije starijih osoba, kako bi pozorište postalo inkluzivnije kao oblik scenskih umetnosti u Srbiji. Novi teatar je otvoren za kandidate koji nikada ranije nisu glumili, ali su uvek želeli, ili su glumili ranije i žele to ponovo, ili su celog života bili deo dramske i pozorišne produkcije. Pozorišni program dizajniran posebno za starije odrasle osobe će uključivati tehnike koje odgovaraju njihovim mogućnostima i preferencijama. Dijalozi sadrže većinu starijih likova u situacijama zasnovanim na događajima u životu starijih osoba. Produkcije će uključivati različite žanrove ali u skladu sa sklonostima učesnika.

Tim povodom pozivamo sve zainteresovane starije sugrađane koji hoće i imaju želju da dođu u subotu, 7. decembra u 17h, na audiciju u Božidarac. U toku decembra sa kandidatima koji prođu audiciju u svakodnevnim radionicama, u procesu koji bi vodili eksperti iz određenih oblasti došlo bi se do pozorišne predstave koja bi smatramo doprinela opštoj kulturnoj slici Vračara i grada Beograda, razvoju duha tolerancije i empatije ka starijim sugrađanima u našem društvu.

Senior teatar je podržan od strane gradske opštine Vračar u okviru programa ‘’Atkivna starost na Vračaru’’.

The event is finished.

Date

07. dec. 2019.
Expired!

Time

17:00

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda