KaNa duo Foto: Jean-Marie Fox

Koncert KaNa dua

Celovečernji koncert klavirskog dua KaNa održaće se u ponedeljak, 7. marta sa početkom u 18 časova u galeriji SANU. KaNa duo nastupa od 2017. godine i izvodi repertoar klasične muzike za klavir četvororučno i dva klavira.  

Biografija:

Natalija i Katarina završile su master akademske studije na odseku za klavir u klasi prof. Miloša Mihajlovića i prof. Vladimira Cvijića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zatim upisuju i završavaju specijalističke akademske studije na odseku za kamernu muziku u klasi prof. Jasne Tucović, nakon kojih nastavljaju doktorske akademske studije. Pored klavirskog dua saradjivale su sa različitim kamernim sastavima i nastupale u koncertnim salama širom zemlje. Prvi zajednički nastup koji beleže bio je u Narodnoj biblioteci u Beogradu gde su učestvovale na koncertu kamerne muzike “Subotom u 6” u klasi prof. Tee Dimitrijević. Dva puta dobijaju priliku da nastupaju u jednoj od najbitnijih koncertnih sala u Beogradu – Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca na koncertu najboljih studenata Katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti. Održale su četiri celovečernja koncerta u salama muzičkih škola u Smederevu, Pančevu i Beogradu, kao i u UK Parobrod. U okviru programa kamerno-vokalne muzike povodom “Dana Rusije” nastupaju na koncertu “Rusiji s ljubavlju” u Ruskom domu u Beogradu.

U avgustu 2018. godine učestvuju na festivalu “Art okupacija” koji se održava u Somboru. Kao deo “okupatora” umetnika u cilju širenja klasične muzike i kulture imale su priliku da sviraju na ulicama Sombora i u Galeriji kulturnog centra “Laza Kostić”. Naredne godine u septembru postaju deo “Piano City” festivala u Novom Sadu na kojem beleže dva nastupa: u Rektoratu Univerziteta i u domu slikara Milana Kešelja. Pored koncerata i nastupa pozvane su kao gosti emisije “Susretanja” na Radio Beogradu, u kojoj su pričali o svojim iskustvima u izvodjenju kamerne muzike i predstojećim projektima. Učestvovale su na međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” u Beogradu osvojivši dve druge nagrade i na Medjunarodnom takmičenju “Konstantin Veliki” u Nišu gde su osvojile prvu nagradu. Pred kraj 2021. godine  prijavljuju se na online takmičenje “International Moscow Music Competition” gde osvajaju drugo mesto u najvišoj kategoriji. U decembru 2021. godine predstavljaju FMU na “A festu” koji je organizovan od strane Akademije umetnosti u Novom Sadu. Poslednji nastup imale su u okviru FESTUM-a u atrijumu Narodnog muzeja gde su premijerno izvele kompoziciju “Gluvo doba” Marka Karanfilovskog.

Na repertoaru dua KaNa nalaze se pretežno kompozicije XX i XXI veka. Pored stranih autora, klavirski duo izvodi i promoviše dela srpskih kompozitora.  


Program koncerta:

  • C. Debussy: “Six épigraphes antiques”
  • S. Božić: “San gospodara svetlosti”
  • M. Moszkowski: “Album espagnol”, Op.21
  • I. Jevtić: “Radujsja”
  • G. Bizet: “Jeux d’enfants” 

Ulaz na koncert je besplatan.
Dobrodošli!

The event is finished.

Date

07. mar. 2022.
Expired!

Time

18:00

Location

Galerija SANU
Knez Mihailova 35, Beograd
Website
http://www.sanu.ac.rs/jedinice/galerija-sanu

Organizer

Galerija SANU
Website
http://www.sanu.ac.rs/jedinice/galerija-sanu

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda