eklektik orkestra

Koncert Eklektik orkestra

SKC Kragujevac predstavlja najnovije izdanje, prvi album ansambla Eklektik Orkestra pod nazivom „The Gathering“. Eklektik Orkestra predstaviće autorske kompozicije koje se nalaze na ovom izdanju.

Eklektik Orkestra je projekat koji je nastao u oktobru 2018. pri Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu, povodom dvestogodišnjice moderne prestonice Srbije. Oformio se u cilju oplemenivanja umetničkog sadržaja grada, širenja muzičke scene, kolaboracije i edukacije.

Kako i sam naziv implicira, eklektika je primarni pogon ovog sastava, a taj pristup se jasno vidi u odabiru instrumenata. Orkestar čine gudački trio, koji donosi boju klasične muzike, duvački trio u službi boje džeza, dok bazu čini standardni kvartet popularne muzike koji u sebi sadrži klavir, gitaru, bubanj i bas. Kao vezivo, tu su perkusije koje donose egzotični i filmski zvuk. Članovi ansambla variraju od mladih klasičnih i džez muzičara,
preko samoukih entuzijasta, do iskusnih i priznatih muzičara, što ovom projektu daje edukativnu notu zarad razmene iskustva.

Kada je u pitanju repertoar, koncept eklektike je i tu prisutan te je muzička paleta ovog sastava široka. Oni izvode autorske kompozicije lokalnih muzičara koje u srži nose tradiciju Balkana, poput narodnih melodija i neparnih ritmova, sve to kroz harmonske boje džeza. Svojim prvim izdanjem oni prikazuju „world music“ stranu njihovog stvaralaštva.

Eklektik Orkestra su:

Iva Paunović – violina
Ljubica Grbović – viola
Andrej Aleksić – kontrabas
Mina Cvetković – flauta i pikolo
Jovana Mršulja – flauta
Nikola Cvetković -truba
Ivan Ćirilović – gitara
Katarina Petrović – klavir
Nemanja Ristović – bas
Saša Ranković – bubanj
David Armuš – udaraljke(bongosi, tarabuka, kahon)
Stojan Arsić – udaraljke i efekti
Aca Pejčić – kaval, tenor i sopran saksofon, metalofon, klavijature.

The event is finished.

Date

04. feb. 2020.
Expired!

Time

21:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Sala PMF-a Kragujevac
Radoja Domanovića 12, Kragujevac

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda