casillas

Koncert bendova “Casillas” i “Lepša Brena”

Novosadski bendovi „Casillas“ i „Lepša Brena“ nastupiće 4. decembra u SKCNS Fabrici. Cena ulaznice je 400 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike, pred početak koncerta.

“Casillas” je noiserock bend iz Novog Sada, koji je nedavno objavio prvi album u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Bend je nastao 2012, a aktivno svira od 2014. godine. Do sada su odsvirali mnogo koncerata po Srbiji i šire, a nakon nekoliko izmena u postavci benda, 2021. godine objavljuju prvi album u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Pored ovoga, imaju još i „Live iz CK13“ u izdanju „Idiotskog internata“, kao i demo “Old Money”. Njihova muzika može da se posluša na Bandcamp stranici https://casillas.bandcamp.com/.

„Lepša Brena“ je arhi-pop (arhitektonski pop) duo iz Novog Sada, koji je formiran sa idejom da kombinuje arhitektonske teme, pojave i probleme sa indie-pop melodijama. „Lepšu Brenu“ čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa stalnim saradnikom na koncertima Andrejem Nenadovim. Koncertno su aktivni od septembra 2019. godine.

Bend do sada ima jedan objavljen album iz 2020. godine, „Prazni gradovi plešu“ u izdanju SKC Novi Sad, koji sadrži deset pesama i tematizuje pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova. Ovom izdanju prethodio je prvi mini-album, EP „Bacači pogleda“, koji  je tematski određen distanciranim posmatranjem različitih prostornih i društvenih fenomena, u maniru flanerizma. Osim ovog, bend je do sad objavio i nekoliko singlova (“Dom Panike CV-19, Preuske Ulice, Kino:Grad, itd.)

Pesme „Lepše Brene“ crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju.  

Njihovu muziku poslušajte na Bandcamp stranici https://lepsabrena.bandcamp.com/

Koncert će trajati od 19.30 do 21.45 časova i održaće se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

The event is finished.

Date

04. dec. 2021.
Expired!

Time

19:30 - 21:45

Cost

400RSD

Location

SKC Novi Sad, Fabrika
Bulevaru despota Stefana 5, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda