RYCO-CK13-GAIA

Kamp kreativnog pisanja i prevođenja na Fruškoj gori

Omladinski centar CK13 je raspisao otvoreni poziv za prijave na Kamp kreativnog pisanja i prevođenja na Fruškoj gori.

Omladinski centar CK13 iz Novog Sada i organizacija GAIA Kosovo raspisuju otvoreni poziv za učešće na Kampu kreativnog pisanja i prevođenja, koji će se održati od 13. do 20. aprila na Andrevlju, u prelepom prirodnom ambijentu Nacionalnog parka Fruška gora.

Kamp će brojati dvanaestoro učesnika koji se bave poezijom i pišu na srpskom ili albanskom jeziku, a sastojaće se od zajedničkih radionica kreativnog pisanja i međusobnog kreativnog prevođenja poezije. Radionice će voditi pisac i urednik književnog programa CK13, Đorđe Majstorović, uz gostujuće pesnike i prevodioce.

Nakon kampa planira se izdanje dvojezične monografije na srpskom i albanskom, sa prevodima poezije nastalim tokom trajanja kampa. Promocije monografije će biti održane u Novom Sadu i Prištini u septembru, sa idejom da se tom prilikom ponovo okupe svi koji su učestvovali na kampu.

Uslovi za prijavljivanje: minimum 5 napisanih pesama, uzrasta između 18 i 30 godina, mogućnost boravka tokom čitavog trajanja kampa, spremnost na zajednički rad i poznavanje osnova engleskog jezika.

Svi putni troškovi i troškovi smeštaja i ishrane su pokriveni.

Prijava za Kamp se vrši putem formulara koji možete naći na ovom linku.

Rok za prijavljivanje je 8. mart. Svi prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima do 13. marta.

Kamp kreativnog pisanja i prevođenja realizuje se u okviru projekta “Understanding Across Languages and Borders” podržanog kroz drugi Otvoreni poziv za projektne predloge organizacija civilnog društva i srednjih škola, implementiranog od strane RYCO – Regionalne kancelarije za saradnju mladih i podržanog od strane UNPBF – Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.

The event is finished.

Date

13. - 20. apr. 2020.
Expired!

Location

Andrevlje, Fruška gora

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda