Tri alžirska umetnika

Izložba tri umetnika iz Alžira i promocija knjige„Alžirska hronika“ autora Srboljuba Manojlovića

Izložba umetnika mlađe generacije Rahmani Saida, Aiche Moustagfe i Garadi Mokhtara biće organizovana u Galeriji `73 u sredu, 15. januara 2020.g sa početkom u 19:00 časova. Oni dolaze iz Alžira, gde su završili Akademiju likovnih umetnosti. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa likovnim stvaralaštvom umetnika nastalim u poslednjih nekoliko godina. Poseban kuriozitet je što će ovo biti prilika da se vide radovi autora Rahmani Saida koji su izlagani na poslednjem Bijenalu u Tunisu organizovanom u novembru mesecu 2019. godine.

Iste večeri u 18:00 časova biće priređena i promocija knjige „Alžirska hronika“, autora Srboljuba Manojlovića. „Alžirska hronika“ je zbirka odabranih dopisničkih tekstova, zapisa i putopisa, dugogodišnjeg novinara Tanjuga, Srboljuba Manojlovića, koji je, tokom osam godina, izveštavao javnost o mnogobrojnim političkim, društvenopolitičkim, kultunim i drugim događajima. Izvestan broj tekstova prvi put se objavljuje u ovoj knjizi.

Ovaj događaj se organizuje u sklopu Međunarodne saradnje čiji je cilj da se upozna i sagleda likovna scena drugih kultura i naroda.

Međunarodna izložba u Galeriji `73 se organizuje u saradnji sa Društvom prijatelja Alžira.

The event is finished.

Date

15. jan. 2020.
Expired!

Time

18:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Galerija '73
Požeška 83a, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda