Izložba Danijela “Pengrafera” Ošundaroa - poster

Izložba skica i skulptura mladog nigerijskog umetnika Danijela “Pengrafera” Ošundaroa – SKCNS Fabrika

Departman likovnih umetnosti, Akademije umetnosti u Novom Sadu, Odsek za vajarstvo u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad organizuje izložbu mladog nigerijskog umetnika Danijela “Pengrafera” Ošundaroa, koji boravi u Novom Sadu na razmeni studenata.

Izložba se otvara u ponedeljak, 7. marta u galeriji SKCNS Fabrike u 19 časova i obuhvatiće skice i skulpture ovog savremenog multidisciplinarnog umetnika, koji će biti prisutan na otvaranju.

Izložba će moći da se pogleda do 15. marta, svakog radnog dana od 10 do 18 časova.

Danijel Ošundaro fokusiran je na senzualnu prirodu umetnosti, a njegov rad usmeren je na prikazivanje životnih komplikacija kroz kombinaciju boja, linija, tekstura i simbolike. Njegova dela objavljivana su u sledećim medijima: France 24, Global Times, Taipei Times, Le Monde, Guardian, Dnevnik, The Vanguard , Malimbe Africa, kao i u mnogim drugim medijima i na blogovima.

Diplomirao je kreativne umetnosti – skulpturu, na Univerzitetu Lagos u Nigeriji, a izlagao je u svojoj zemlji i inostranstvu. U slikarstvu koristi akril, a u skulpturi se služi različitim tehnikama.

The event is finished.

Date

07. - 15. mar. 2022.
Expired!

Time

(otvaranje u 19.00)
10:00 - 18:00

Location

SKC Novi Sad, Fabrika
Bulevaru despota Stefana 5, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda