snp

IZ RIZNICE BALETA SNP-a

Gala koncert prvaka, solista i baletskog ansambla SNP-a, 16. i 20. oktobra.

Ekskluzivni baletski događaj biće izveden dva puta, u petak, 16. oktobra i utorak, 20. oktobra s početkom u 20 časova na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta.


Na programu su biseri baletske klasike i neoklasike po kojima je novosadska baletska scena prepoznatljiva – Don Kihot, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Romeo i Julija, Grk Zorba, Vragolanka…

U programu koji traje više od sat vremena, prvaci, solisti i baletski ansambl izvode najzanimljivije i najlepše scene, duetne igre i varijacije iz riznice poznatih baleta, na jednoj sceni u dve večeri: temperamentni Ciganski logor, adađo, koda, Pa-de-de iz Don Kihota, akademski primeri Španske i Ruske igre iz Labudovog jezera, dirljiva Balkon scena iz Romea i Julije, vrsna i energična Igra u klompama iz Vragolanke, adađo i finale II čina iz spektakularnog Grka Zorbe, Sen-Sansova Smrt labuda, ta ekstaza životne bujnosti koja skoro 20 godina nije izvođena u produkciji Baleta SNP-a.

U baletskom sazvežđu predstava SNP-a, baletski gala koncerti, divertismani, bili su apogej u 70 godina dugoj razvojnoj putanji i svaki se pominje, beleži i pamti. I ovaj će biti poseban, jer je u povodu promovisanja sedamdesetogodišnjice postojanja Baleta.

Ulaznice u prodaji na Biletarnici SNP-a.

Date

16. okt. 2020.
Expired!

Time

20:00

Location

Srpsko narodno pozorište
Pozorišni trg 1, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda