ipa i tvining

IPA i Tvining projekti EU u Srbiji

Šta su IPA fondovi i koji je njihov značaj za Srbiju na njenom putu ka EU ? Koji su prioriteti finansijske pomoći EU usmerene ka Srbiji i kako se oni određuju ? Da li postoji analiza pojedinačnih sektora, kao što je npr. obrazovanje?

Tvining kao značajni pretpristupni instrument dostupan zemljama kandidatima i njegova primena, možemo li da sagledamo „obavezne rezultate Tvininga” u Srbiji nakon deset godina njegove primene? U kojim oblastima su realizovani Tvining projekti u Srbiji, zašto se Tvining projekti smatraju „poželjnim” za Srbiju u procesu EU integracija?


Prekogranična i transnacionalna saradnja- stvaranje uslova za kvalitetniji život građana širom Evrope. Koji su programi u ovom tematskom okviru realizovani u našoj zemlji ? Šta je evropejizacija, na koji način projekti EU koji se realizuju u Srbiji doprinose evropejizaciji zemlje?

Samo su neka od pitanja i tema koje ćemo otvoriti na tribini pod nazivom IPA i Tvining projekti EU u Srbiji uz poštovanje svih mera protiv COVID19 virusa.

Predavač : Aleksandra Jovanović, doktorant ekonomskih nauka radi u skupštini Srbije. Zadužena je za saradnju sa Evropskim parlamentom a u prethodnom sazivu radila kao savetnica predsednika NSRS za EU. Takođe bavi se i regionalnom saradnjom, EU fondovima, EU projektima.
Projekti na kojima radi/radila : Jačanje kapaciteta Narodne skupštine Srbije u procesu integracije u EU, objavljeni radovi : Tvining projekti EU u Srbiji: analiza oblasti politike i uticaj država članica EU, Fondovi Evropske unije i programi dostupni Republici Srbiji-IPA i Tvining projekti.

The event is finished.

Date

24. sep. 2021.
Expired!

Time

17:30

Location

SKC Kragujevac
Radoja Domanovića 12, Kragujevac

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda