Neda Arnerić

Film i izložba Nedi Arnerić u čast

U čast glumici Nedi Arnerić, koja je živela na Vračaru, Božidarac organizuje izložbu fotografija sa projekcijom kultnog filma ”Višnja na Tašmajdanu” u ponedeljak, 27. januara sa početkom u 19 časova.

Naša slavna glumica snimila je više od 100 filmova, a odigrala preko četrdeset uloga u pozorištu. Za svoj rad dobila je brojne nagrade i priznanja. Dobitnica je “Zlatne arene” na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu “Haloa –Praznik kurvi”, reditelja Lordana Zafranovića. Dobila je i nagradu “Pavle Vuisić” za životno delo. Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je “Plaketu Jugoslovenske kinoteke”. Pamtićemo je po značajnim ulogama i anđeoskoj lepoti.

Veče će otvoriti Marko Novaković, pozorištni i filmi reditelj, urednik  dramskog i domaćeg igranog i serijskog programa RTS-a.

Višnja na Tašmajdanu je jugoslovenski film iz 1968. godine. Režirao ga je Stole Janković, koji je napisao i scenario zajedno sa Sinišom Pavićem. Priča o rađanju jedne ljubavi između dvoje mladih, o njenom trajanju, sa svim teškoćama i lepotama koje ona nosi sa sobom, o gašenju te ljubavi usled sukoba sa prenaglašenom dinamikom i lažnim vrednostima savrmenog života.

Događaj su podržali: Avala Film i gradska opština Vračar

The event is finished.

Date

27. jan. 2020.
Expired!

Time

19:00

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda