E F E M E R N O S T

„E F E M E R N O S T“ – Izbor iz zbirke Galerije `73

Posle nekoliko veoma uspešnih međunarodnih predstavljanja, u Galeriji `73 će u petak, 15. maja 2020. godine, od 12:00 časova biti otvorena izložba  „E F E M E R N O S T“, izbor iz zbirke Galerije 73, po autorskom konceptu Đorđa Kadijevića, istoričara umetnosti.

Ovo je prilika da se beogradskoj publici predstave dela savremenih umetnika koji  su izlagali u ovoj galeriji, a čiji radovi su u proteklih nekoliko godina bili izlagani u inostranstvu i regionu (Bratislava, Pula, Skoplje, Trebinje), u okviru projekta predstavljanja srpske likovne scene van granica naše zemlje.


Na izložbi će biti predstavljeni radovi trideset umetnika koji se čuvaju u zbirci Galerije `73, a koji su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

Publika će imati priliku da pogleda  radove naših savremenika – profesora, predstavnika starije i srednje generacije poput Jovana I. Rakidžića, Ratka Vulanovića, Ljiljane Bursać, Ljiljane Stojanović, Dušana B. Markovića, Mire Maoduš, Đileta Markovića, Save Rupića i Vlade Rančića, do radova umetnika mlađe generacije: Mile Gvardiol, Đurđe Sivački, Željka Vitorovića, Suzane Vulović i mnogih drugih. Dela su ušla u zbirku Galerije `73 poklonom umetnika ili otkupom na konkursima.

Izložba će biti otvorena do 28. maja 2020. godine.

The event is finished.

Date

15. - 28. maj. 2020.
Expired!

Location

Galerija '73
Požeška 83a, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda