Doživi maroko na Vračaru

Doživi Maroko na Vračaru

Božidarac u saradnji sa Udruženjem Srpsko-marokanskog prijateljstva vas poziva da prisustvujete jednistvenom događaju, Vikendu Maroka na Vračaru 21. i 22. februara u Božidarcu. Glavna ideja je da građanima približimo jednu od najznačajnijih afričkih država kao što je Kraljevina Maroko. 

Na samom otvaranju posetioci će moći da vide Marokanski paviljon u okviru galerije Božidarac koju će pritom krasiti izložba posvećena Maroku. Paviljon će sadržati predmete, šoljice, tacne, garderobu koja se koristi odnosno nosi u ovoj lepoj i egzoričnoj zemlji. Nakon otvaranja posetioci će imati priliku da čuju i zanimljivosti o tradicinalnom venčanju u Maroku.

U subotu, 22. februara na početku krećemo sa radionicom Smeh joge, a nakon toga moćićete da naučite osnovne pokrete šaibi (shaabi) plesa, vidite kako se priprema autentični čaj od mente kao i da ga degustirate, kao i urme, slatkiše ali i i čujete više o filozofiji ispijanja čaja kao i zanimljivostima o samoj državi Maroko. Takođe, pripremili smo i radionice iscrtavanje kana, pravljanje nakita sa marokanskim motivima, kao i pravljenje mini mozaika (zilidž). 

Broj meste za radionce je ograničen, a učešće besplatno. Prijavu možete naći na sajtu Božidarca (bozidarac.rs). Pored toga posetioci će moći da pogledaju i jedan moderan Marokanski film koji smo pripremili kao i nezaobilani film Kazablanka. Vikend Maroka na Vračaru se organizuje u okviru manifestacije ”Sa Vračara u svet” čiji pokrovitelj je Gradska opština Vračar.

The event is finished.

Date

21. - 22. feb. 2020.
Expired!

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda