Alternoon

Dokumentarci o Bitlsima i Dorsima 1. juna u CK13

U ponedeljak, 1. juna od 20 časova u Omladinskom centru CK13 će se održati još jedan: Alternoon andergraund bioskop.

Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dva puta mesečno. Kroz njega se akcentuju andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju muziku, DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću.

Program:

20:00 The Beatles: Good Ol’ Freda

Priča o Fredi Keli, ženi koja je u svojim tinejdž godinama otkrila Bitlse još dok su oni nosili rokerice i svirali po malim klubovima. Fascinirana njihovom pojavom, Freda odlučuje da napravi njihov fan klub i tu kreće njena neverovatna avantura. Ova dirljiva i neverovatna priča je obavezno štivo za sve ljubitelje Bitlsa i ikonografije šezdesetih godina. Film je višestruko nagrađivan na festivalima dokumentarnog filma.

21:30 The Doors: When you’re strange

Ovaj film predstavlja duboku dokumentarnu studiju benda The Doors i do sada je, po rečima kritičara i fanova, najpotpuniji dokumentarac koji postoji na temu ovog benda. Film prati hronološki priču o Dorsima, njihovo osnivanje, prve probe i život članova. Takođe obiluje raritetnnim arhivskim materijalom, fokusirajući se prvenstveno na frontmena Džima Morisona.

Projekcije će biti bez prevoda na srpski jezik, a ulaz je besplatan.

The event is finished.

Date

01. jun. 2020.
Expired!

Time

20:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda