Alternoon18022020

Dokumentarac o bendu Pussy Riot u CK13

U utorak, 18. februara od 20h u Omladinskom centru CK13 održaće se filmsko veče Alternoon andergraund bioskop.

Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dva puta mesečno. Kroz ovaj serijal se akcentuju andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe i ulaz na sve projekcije besplatan.

Program:

20:00 – PUSSY RIOT: A punk prayer

Tri mlade devojke se suočavaju sa sedam godina zatočeništva u ruskom zatvoru zbog satiričnog performansa u Moskovskoj katedrali. Postavlja se pitanje – Ko je tačno ovde na suđenju? I zašto je ovo suđenje toliko interesantno ruskoj javnosti kao i većini sveta. Da li se sudi performekama ili društvu u kom žive? Film prati priču o aktivističkoj grupi Pussy Riot, njihovim pefromansima i dešavanjima koja nastaju nakon spornog performansa u ruskoj pravoslavnoj katedrali.

21:30 – HEAVY LOAD: Mongoloid punk years

Ako ste mislili da je pank sve u vezi ekstremne frizure, glasne muzike i body-piercinga – onda niste nikada čuli za Heavy Load. Autor filma Džeri Rokvel pokazaće vam jednu neverovatnu pank skupinu muzičara ometenu u razvoju koji, uprskos svojim invaliditetima, vole i žive pank. U njihovom svetu, pank nije samo način života već jeste celokupan život. Film je nagrađivan na više desetina festivala autorskih i dokumentarnih filmova.

Filmovi su titlovani na engleski jezik.

The event is finished.

Date

18. feb. 2020.
Expired!

Time

20:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda