dani evropske baštine

Dani evropske baštine u Božidarcu

Božidarac vas poziva na prvi događaj u okviru Dana evropske baštine u sredu, 15. septembra u 20 časova na kabare komediju ‘’Nas dve’’. Zatim u subotu na projekciju filma Čudesna sudbina Amelije Pulen, kojim se obeležava dvadeset godina od premijere. U pitanju je film koji je obeležio evropsku kinematografiju 2000tih. Pored toga, Dani Evropske baštine će biti obeleženi i otvaranjem izložbe o životu Nikole Tesle italijanskog umetnika Daniele Meucci, koji je već nekoliko godina živi u Beogradu.

Kabare komedija ‘’Nas dve’’ je duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsednuta karijerom i njenom alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Jedna od “njih dve” bombarduje publiku receptima, savetima i novim metodama za uspeh u društvu. Dok se druga, nežnija verzija nje same, pesmom bori za ljubav, romantiku i “ono malo duše”. Dve potpuno različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem “spontano” peva, glumi i nazdravlja životu. U ovim urbanim vremenima, gde zarad karijere, sve više žena zanemaruje prirodu, materinstvo, ljubav, kabare je podrška prirodno lepoj i nežnoj ženi. Tekst, režija, gluma: Tatjana Kecman, peva: Ana Radonjić – Zoe Kida.

Dani evropske baštine su najpoznatiji kulturni događaj u kome učestvuju građani i građanke širom Evrope. Pokrenut 1985. godine u Francuskoj, a program je organizovan kao zajednička inicijativa Saveta Evrope i Evropske unije. Cilj je da se podigne svet o evropskom kulturnom bogatstvu, stimuliše interesovanje za evropsko kulturno nasleđe, ali i da se gradi tolerantno društvo koje se suprotstavlja rasizmu i ksenofobiji.

Podrška beogradska opština Vračar i grad Beograd. 

Ulaz je slobodan na sve događaje.

The event is finished.

Date

15. - 29. sep. 2021.
Expired!

Location

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
Radoslava Grujića 3, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda