Sergej Paradžanov

Ciklus filmova Sergeja Paradžanova

Od nedelje do utorka, 12. do 14. septembra u Crnoj kući će se održati Ciklus filmova Sergeja Paradžanova.

Art bioskop CK13 poziva sve zainteresovane na ciklus filmova posvećen Sergeju Paradžanovu, jednom od najmaštovitijih svetskih filmskih stvaralaca i najblistavijem filmskom talentu sovjetske epohe. Iako manje poznat od svojih savremenika, prijatelja i kolega Felinija, Tarkovskog, Antonionija i Godara, ovi veliki svetski reditelji nazivali su ga “genijem”, “čarobnjakom” i “učiteljem”.

Urednica ovog filmskog ciklusa je Erna Paljevac. Ulaz na sve projekcije je besplatan. Svi filmovi biće prikazani na otvorenom, na letnjoj pozornici CK13 (u slučaju kiše projekcije će biti u klubu).

PROGRAM

Nedelja, 12. septembar, 21.00
Boja nara (1969) – 1h 19min

Ponedeljak, 13. septembar, 21.00
Senke zaboravljenih predaka (1965) – 1h 50 min

Utorak, 14. septembar, 21.00
Ašik Kerib (1988) – 1h 18min


Art bioskop CK13 je filmski program u okviru kojeg se prikazuju ostvarenja koja predstavljaju alternativu dominatnoj tendenciji komercijalnog filma i koja su od izuzetne umetničke vrednosti. Art bioskop je nastao i sa željom da se što šira publika senzibiliše za umetnički film. Zamišljen je i kao mesto prikazivanja filmskog nasleđa i savremene filmske produkcije koja ne može da se vidi u repertoarskim bioskopima. Ciklusi se organizuju jednom mesečno.

Program uređuje tim volontera i volonterki, a ukoliko želite da im se pridružite u uređivanju, možete popuniti ovu kratku prijavu.

The event is finished.

Date

12. - 14. sep. 2021.
Expired!

Time

21:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda