bGd | KONCERT Milica Ristić, gitara

Sa radošću najavljujemo novu koncertnu sezonu bGd!

Sezonu otvaramo solističkim koncertom mlade i perspektivne Milice Ristić. Milica je višestruko nagrađivana gitaristkinja, trenutno studentkinja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tosica.

Vidimo se 11. februara u svečanoj sali

MŠ ,,Stanković” u Beogradu!


We are very happy to announce the new concert season of bGd!

The season will be opened with a solo concert by the young and promising Milica Ristic. Milica is a multi-award winning guitarist, currently a student at the Faculty of Music in Belgrade in the class of prof. Srdjan Tosic.

See you on February 11th in the hall of the

“Stankovic” Music School in Belgrade!


Program:

D. Aguado – Rondo op. 2 no. 3

M.M. Ponce – Thème varié et Finale

M. Castelnuovo-Tedesco – Tarantella

S. Assad – Aquarelle (I – Divertimento, II – Valseana)

A. Piazzolla – Invierno Porteño

Q. Sinesi – Cielo Abierto


Биографија извођача:

Милица Ристић рођена је у Београду 2001. године. Своје основно музичко образовање завршила је у класи проф. Милице Степаноски у Музичкој школи „Невена Поповић”, а средње у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић” у Београду, у класи проф. Милкице Поњавић. Тренутно је студент треће године Факултета музичке уметности у Београду у класи проф. Срђана Тошића. Током свог школовања, учешћем на републичким и међународним такмичењима, освојила је преко 30 награда и признања, међу којима се истичу: Прве награде на Ребуличком такмичењу ЗМБШС (2012,2014,2016,2018), Друго место на Гитар Арт фестивалу (Београд, 2020), Специјална награда на 23. Фестивалу “Акад. Марин Големинов” (Бугарска, 2019), 1. место на „Sarajevo International Guitar Festival”-у (БиХ, 2019), 3. место на међународном „Pleven Guitar Festival”-у (Бугарска, 2019) као и лауреати на Класик Арт фестивалу (Шабац), Наисус гитар фестивалу (Ниш) и Војвођанском фестивалу гитаре (Нови Сад). Наступајући као соло извођач, а и као члан камерних састава, Милица је имала прилике да наступа у најзначајнијим салама у Србији као што су: Коларчева задужбина, Скупштина града Београда, Историјски музеј Србије, Студентски културни центар, Руски дом… Први солистички концерт одржала је у јуну 2019. године на Сицилији, у оквиру ,,Solarino International Festival”-а. Исте године, постала је стипендиста платформе “EuroStrings”, уз чију подршку је добила прилику да се такмичи и усавршава код еминентних професора на фестивалу „José Tomás Villa de Petrer” у Шпанији. У оквиру овог троетапног такмичења са старосним ограничењем до 21. године, постигла је запажене резултате пласиравши се у финале. Током досадашњег школовања, усавршавала се на семинарима код најзначајнијих домаћих и страних гитариста међу којима су: Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Душан Богдановић, Margarita Escarpa, József Eötvös, András Csáki…
Од 2020. године редовни је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја у оквиру програма за изузетно надарене ученике и студенте. Такође, била је и стипендиста EuroStrings платформе, Фонда за младе таленте Републике Србије (Доситеја) и Фонда за младе таленте града Београда.

Date

11. feb. 2023.
Expired!

Time

19:00

Location

MŠ "Stanković"
Kneza Miloša 1a, Beograd

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda