alternoon bioskop

Alternoon andergraund bioskop

U utorak, 4. februara, sa početkom u 20h u Omladinskom centru CK13 održaće se filmski program Alternoon andergraund bioskop.

Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dva puta mesečno. Akcentuju se andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan.

Program:

20:00 Batman & Bill

Film “Batman & Bill” govori o pravom tvorcu lika Betmena, Bilu Fingeru, originalnom scenaristi i tvorcu lika iz grada Gotam, kao i većine originalnih likova u stripu koji su tokom vremena postali kultni, počevši od Džokera, Pingvina, Žene-mačke i mnogih drugih. Autori filma Don Argot i Šina Džojs su na ovom filmu radili više od deset godina i pažljivo prikupljali svedočanstva i arhivske materijale o Bilu Fingeru, čoveku koga je istorija potpuno zaboravila i do koga je bilo teško doći.

21:30 Jobriath A.D.

Jobriath je bio američki muzičar i performer, u više navrata nazvan “Američki Bowie”. Bio je prva rok zvezda koja je otvoreno priznala da je gej u tada vrlo konzervativnoj Americi. Njegova karijera kao muzičara bila je kratka i trajala je sedamdesetih, a danas ovaj umetnik dobija svetsko priznanje kao jedan od pionira glam pokreta i ljudi koji su uticali na više desetina kultnih bendova. Još jedan u nizu dragulja zaboravljenih umetnika koji je nepravedno zaboravljen kroz istoriju. 

Filmovi su na engleskom jeziku, a projekcije će biti bez prevoda na srpski.

The event is finished.

Date

04. feb. 2020.
Expired!

Time

20:00

Cost

Ulaz besplatan

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda